Βιβλίο
Τέσσερα αμερικανικά διηγήματα

Συλλογικό έργο
Ανθολόγος: Αντώνης Σακελλαρίου
Μεταφραστής: Αντώνης Σακελλαρίου
O. Henry
Nathaniel Hawthorne
William Faulkner
Herman Melville
Αθήνα
Εκδόσεις Πατάκη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2004
σ. 102
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-16-0889-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: O. Henry: The gift of the Magi. N. Hawthorn: Wakefield. W. Faulkner: Go down, Moses. H. Melville: The lightning-rod man
Κλασικά Κείμενα 27
Σημειώσεις: Εισαγωγή: Αντώνης Σακελλαρίου
Έχει αποσυρθεί από την κυκλοφορία
Τιμή: 6.65€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 14-10-2009)
Περίληψη:

Τέσσερα αμερικανικά διηγήματα μας μεταφέρουν στις ανατολικές ακτές της Νέας Αγγλίας (στο 19ο αιώνα), στην κοσμοπολίτικη Νέα Υόρκη (στο μεταίχμιο 19ου και 20ού αιώνα) και στις νότιες Πολιτείες των αρχών του 20ού αιώνα. Οι συγγραφείς τους -από τους αντιπροσωπευτικότερους της εποχής τους σε θέματα και ύφος- μας παρουσιάζουν ανθρώπους (πέρα από περιβάλλοντα και εποχές) τόσο όμοιους με τους σημερινούς, με τους ίδιους προβληματισμούς και τις ίδιες ελπίδες, να αναζητούν το όποιο νόημα της ζωής. Η αποξένωση, η καταναλωτική δουλεία και η εκμετάλλευση των ιδεών, η απελευθέρωση από τη λατρεία του χρήματος και του συμφέροντος, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι τα θέματα των διηγημάτων της συλλογής.

"Τα διηγήματα που παρουσιάζονται εδώ είχαν μεταφραστεί πριν από τρεις δεκαετίες. Αναδημοσιεύονται τώρα βελτιωμένα γιατί πιστεύω ότι αντικατοπτρίζουν τις υπαρξιακές αναζητήσεις του καθενός μας και της εποχής μας-αλλά και κάθε εποχής. [...] Οι μεταφράσεις των διηγημάτων πρωτοδημοσιεύθηκαν: του Χ. Μέλβιλ στην εφημερίδα "Ημέρα" των Πατρών (1-1-1976), τα άλλα τρία στο περιοδικό "Ευθύνη", τεύχη 26 του Ν. Χόθορν (1974), 31 του Γ. Φόκνερ (1974) και 71 του Ο. Χένρυ (1977)."
(από την εισαγωγή του Αντώνη Η. Σακελλαρίου)