Βιβλίο
Άπαντα
Ιούλης 1934 - Απρίλης 1941

Ι. Β. Στάλιν
Μετάφραση: Βασίλης Ζούνης
Αθήνα
Σύγχρονη Εποχή
2004
σ. 503
Σχήμα: 22χ14
Δέσιμο: Δερματόδετο
ISBN: 978-960-224-961-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: ρωσικά
Α/Α Τόμου: 14
Κυκλοφορεί
Τιμή: 25.48€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 04-07-2007)
Περίληψη:

Ο 14ος τόμος των "Απάντων" του Ι. Β. Στάλιν περιέχει έργα που έχουν γραφεί από τον Ιούλη του 1934 ως τον Απρίλη του 1941.
Κατ' αυτήν την περίοδο ο σοβιετικός λαός υπό την καθοδήγηση του κομμουνιστικού κόμματος οικοδόμησε βασικά τη σοσιαλιστική κοινωνία.
Ο τόμος ανοίγει με την εργασία "για το άρθρο του Ένγκελς - Η εξωτερική πολιτική του ρωσικού τσαρισμού" όπου ο Στάλιν υπογραμμίζει ότι η κύρια αιτία του Α΄ παγκοσμίου πολέμου υπήρξε η πάλη ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κράτη για το μοίρασμα του κόσμου, για τις αποικίες, τις αγορές και τις πηγές πρώτων υλών.
Η εισήγηση του Ι.Β. Στάλιν "για το σχέδιο συντάγματος της ΕΣΣΔ" περιέχει την ανάλυση των ��εμελιακών σοσιαλιστικών μετασχηματισμών στην οικονομία της χώρας, στην ταξική διάρθρωση της σοβιετικής κοινωνίας, καθώς και στις εθνικές αμοιβαίες σχέσεις, οι οποίες συντελέστηκαν ως αποτέλεσμα της νίκης του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ.
Στον τόμο δημοσιεύονται για πρώτη φορά, οι εξής εργασίες του Ι. Β. Στάλιν:
-"Προς τα μέλη του Π.Γ. της Κ.Ε. προς τη σύνταξη του περιοδικού Μπολσεβίκ"
-"Για την κατάργηση του συστήματος διανομής με δελτία"
-"Από την ομιλία στη σύσκεψη για την ταινία Ο νόμος της ζωής"
-Τα γράμματα προς τους Σ.Σ. Μπολσακόφ, Μπ. Σουμιάτσκι και ο ολόκληρος ο
-Λόγος κατά την υποδοχή στο Κρεμλίνο από τους ηγέτες του κόμματος και της κυβέρνησης των μετεχόντων στο δεκαήμερο της τατζικικής τέχνης".