Βιβλίο
Υγιεινή μαγειρική 1
Ζυμαρικά. Περισσότερες από 120 εύκολες στην παρασκευή τους συνταγές. Πιάτα που ταιριάζουν σε κάθε περίσταση

Επιμελητής: Jane Donovan
Μεταφραστής: Βούλα Αυγουστίνου
Εικονογράφος: Shona Cameron
Αθήνα
Κοχλίας
2004
σ. 192
Σχήμα: 28χ22
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-8228-85-6
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Pasta, pasta, pasta
Γεύσεις
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 18.16€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 16-02-2009)
Περίληψη:

Τα ζυμαρικά έχουν μακρά παράδοση στη διατροφή πολλών χωρών και ο τρόπος που μαγειρεύονται έχει επηρεαστεί από τη διαμάχη ανάμεσα στις διάφορες εθνικές κουζίνες. Τα ζυμαρικά εμφανίστηκαν πολύ νωρίς στην ιστορία των τροφίμων. Χωρίς αμφιβολία, οι συζητήσεις σχετικά με την καταγωγή των ζυμαρικών οφείλονται το γεγονός ότι χαίρουν μεγάλης δημοτικότητας όλους αυτούς τους αιώνες.
Οφείλουμε πολλά στους Ιταλούς οι οποίοι έκαναν τα ζυμαρικά το πολυεθνικό προϊόν που είναι σήμερα, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο εάν αυτοί εφηύραν τη ζύμη για ζυμαρικά. Από τη σχετική έρευνα φαίνεται ότι τα ζυμαρικά είναι μια τροφή που εξελιχθηκε ταυτόχρονα σε διάφορα μέρη του κόσμου και ότι δεν κατάγονται από έναν συγκεκριμένο τόπο. [...] (Από τον πρόλογο του βιβλίου)