Βιβλίο
Ο πλαστογράφος
Μυθιστόρημα

Πίτερ Κάρεϊ
Μετάφραση: Αργυρώ Μαντόγλου
Αθήνα
Ελληνικά Γράμματα
2004
σ. 327
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-406-850-0
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: My life as a fake
Εξαντλημένο
Τιμή: 15.38€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 29-01-2007)
Περίληψη:

Ο Πίτερ Κάρεϊ, ο Αυστραλός συγγραφέας που έχει βραβευθεί δύο φορές με το βραβείο Booker, δημιουργεί σ' αυτό το βιβλίο ένα πλάσμα εξίσου μοναδικό με τον Φρανκεστάιν.
Δεκαετία του '40, Μελβούρνη: ένας νεαρός συντηρητικός ποιητής, ο Κρίστοφερ Τσαμπ, αποφασίζει να δώσει ένα μάθημα στην πατρίδα του για την αλήθεια και το ψέμα. Βάζει στόχο το πιο πρωτοποριακό λογοτεχνικό περιοδικό στο οποίο υποβάλλει για δημοσίευση τα άπαντα κάποιου Μπομπ Μακόρκλ, ποιητή, που προέρχεται από εργατική οικογένεια και του οποίου τα γραπτά ξεχωρίζουν για την άγρια δύναμη και τη σεξουαλική τους ελευθεριότητα. Υποτίθεται ότι ο τύπος που γεννάει η φαντασία του Κρίστοφερ Τσαμπ πέθανε είκοσι τεσσάρων χρόνων. Ο εκδότης του περιοδικού εξαπατάται από την πλαστογραφία και μάλιστα οι τοπικές αρχές του κάνουν αγωγή επειδή δημοσίευσε άσεμνο υλικό. Στη δίκη που επακολουθεί, κάποιος τύπος που μοιάζει τρομερά στην πλαστογραφημένη φωτογραφία του επινοημένου Μακόρκλ εξεγείρεται. Έντρομος ο Τσαμπ βρίσκεται ξαφνικά αντιμέτωπος με το μοχθηρό πλάσμα που κατασκεύασε ο ίδιος.
Μια μανιακή, γοητευτική και διεισδυτική ωδή όπου η πλαστογραφία φτάνει στο απόγειο της αληθοφάνειας και η αλήθεια στο απόγειο της πλασματικότητας. Ένα μυθιστόρημα που αγγίζει το κέντρο της λογοτεχνικής αλχημείας.