Βιβλίο
Ο κήπος της Αφροδίτης

Εύα Στάχνιακ
Μετάφραση: Αλέξης Εμμανουήλ
Αθήνα
Ωκεανίδα
Αριθμός Έκδοσης: 1
2004
σ. 609
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-410-354-6
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The garden of Venus
Σύγχρονη Ξένη Πεζογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 16.23€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 31-05-2007)
Περίληψη:

Η Ελληνίδα καλλονή, κόρη ζωέμπορου, γεννήθηκε το 1760 στην Προύσα της Βιθυνίας και, χάρη στη σαγήνη που ασκούσε με την ανατολίτικη ομορφιά και την εξυπνάδα της, κατέκτησε τις κυριότερες ευρωπαϊκές αυλές της εποχής της.
Ερωμένη του Πολωνού βασιλιά Στανίσλαου, του αυτοκράτορα της Αυστρίας Ιωσήφ Β΄, του αδερφού του Γάλλου βασιλιά Λουδοβίκου ΙΖ΄ και μελλοντικού βασιλιά της Γαλλίας Καρόλου Ι΄, καθώς και του περίφημου Ρώσου στρατηγού Ποτέμκιν, παντρεύτηκε τελικά έναν από τους πιο ισχυρούς και πλούσιους αριστοκράτες της Πολωνίας, τον κόμη Ποτόκι.
Η αγάπη της για τη φύση παρακίνησε τον άντρα της ν’ αγοράσει ένα τεράστιο κτήμα στην Ουκρανία, που το ονόμασε για χάρη της Σοφιέβκα, και να το μετατρέψει σε αληθινό παράδεισο. Σήμερα το κτήμα της Σοφίας Γκλαβάνη-Ποτόκι αποτελεί εθνικό πάρκο και σημαντικό αξιοθέατο της Ουκρανίας. Αυτός είναι "Ο κήπος της Αφροδίτης", ο κήπος μιας εκπληκτικής γυναίκας που μεσουρανούσε κάποτε στην Ευρώπη και τη ζωή της αφηγείται η Εύα Στάχνιακ σ' αυτή τη συναρπαστική μυθιστορηματική βιογραφία.