Βιβλίο
Οι απογοητευμένες
Μυθιστόρημα των σύχγρονων τουρκικών χαρεμιών

Πιέρ Λοτί
Μετάφραση: Έφη Κορομηλά
Αθήνα
Ωκεανίδα
Αριθμός Έκδοσης: 1
2004
σ. 464
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-410-350-8
Γλώσσα πρωτοτύπου: γαλλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Les désenchantées. Roman des harems turc contemporains
Ασημένια Σειρά
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 09-02-2011)
Περίληψη:

Aρχές του 1900. Ο συγγραφέας Αντρέ Λερί, απαντώντας στο κάλεσμα μιας άγνωστης θαυμάστριας, επιστρέφει στην Ισταμπούλ, όπου είκοσι χρόνια πριν είχε ζήσει έναν τραγικό έρωτα. Παρ' όλο που η πόλη εκσυγχρονίζεται και χάνει την ατμόσφαιρα και τη γραφικότητά της, κάποια ήθη και έθιμα παραμένουν αναλλοίωτα. Οι γυναίκες εξακολουθούν να ζουν μια κρυφή κι αθέατη ζωή πίσω από τα πέπλα τους και τα πυκνά καφασωτά των χαρεμιών. Οι περισσότερες αποδέχονται τον εγκλεισμό σαν κάτι φυσικό κι αμετάβλητο, κάποιες άλλες όμως, που είχαν την ευκαιρία να μορφωθούν, συνειδητοποιούν την καταπίεση κι εξεγείρονται. Ανάμεσά τους και η Τζανάν, η νεαρή θαυμάστρια του Λερί. Εξεγερμένη αλλά ανίκανη να επιβάλει τις επιθυμίες της στον πατέρα της και στο σύζυγο-αφέντη, δραπετεύει, με κίνδυνο της ζωής της, στον κόσμο ενός εξιδανικευμένου έρωτα, που τρέφεται από τις κρυφές συναντήσεις και την αλληλογραφία της με το Γάλλο συγγραφέα.

Πόσο θα μπορέσει ν' αντέξει το διχασμό ανάμεσα στην πραγματικότητα και το όνειρο; Πόσο θα αρνείται την αγάπη που πάλλεται στην καρδιά της; Και τι θα κάνει όταν το αδιέξοδο απαιτήσει μια λύση;
Εξαίρετος στις περιγραφές του, ο Γάλλος Ακαδημαϊκός και συγγραφέας Πιερ Λοτί μας οδηγεί με τη μελαγχολική πέννα του στα σοκάκια, τα υψώματα και τις αποβάθρες της Κωνσταντινούπολης, όπου παίζεται ένα ασυνήθιστο και ιδιόρρυθμο δράμα.