Βιβλίο
Το χρονικό του Κέδρου
1954 - 2004

Συλλογικό έργο
Νινέττα Μακρυνικόλα
Νικηφόρος Παπανδρέου
Αλέξανδρος Αργυρίου
Νίκος Κάσδαγλης
Μάρω Δούκα
Κώστας Γ. Παπαγεωργίου
Κώστας Μουρσελάς
Τζένη Μαστοράκη
Βίτω Αγγελοπούλου
Γιάννης Κοντός
Ιάκωβος Καμπανέλλης
Χριστόφορος Μηλιώνης
Ευγενία Φακίνου
Αλέξης Πανσέληνος
Κώστας Στεργιόπουλος
Άλκη Ζέη
Δημήτρης Μαρωνίτης
Μένης Κουμανταρέας
Νάσος Βαγενάς
Τίτος Πατρίκιος
Γιάννης Βαρβέρης
Θανάσης Χειμωνάς
Γιώργης Γιατρομανωλάκης

Επιμέλεια: Νινέττα Μακρυνικόλα
Αθήνα
Κέδρος
2004
σ. 253
Σχήμα: 27χ21
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-04-2621-2
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 30.43€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 28-07-2010)
Περίληψη:

[...] Μισό αιώνα καλύπτει η αδιάλειπτη παρουσία του Κέδρου: 1954-2004. Πενήντα δημιουργικά χρόνια στα οποία διακρίνονται τρεις χρονολογίες που υπήρξαν σταθμοί στην εξέλιξή του. Οι δύο πρώτες αποτελούν ταυτόχρονα σταθμούς και για την πρόσφατη ιστορία μας: η διδακτορία του 1967 και η μεταπολίτευση του 1974. Η τρίτη, το 1985, είναι επίσης μια χρονιά μετάβασης με τη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας του Κέδρου από τη Νανά Καλλιανέση στους σημερινούς εκδότες.
Πρόσωπα και περιστατικά από τα χρόνια αυτά ζωντανεύουν στον συλλογικό επετειακό μας τόμο. Όλα τα στοιχεία έχουν αντληθεί αποκλειστικά από την εκδοτική δραστηριότητα του Κέδρου που αφορά Έλληνες συγγραφείς-βιβλία της νεοελληνικής λογοτεχνίας, ποίησης και πεζογραφίας, βιβλία θεατρικά, δοκιμιακά, βιβλία για παιδιά-, μιας και το έργο των Ελλήνων δημιουργών υπήρξε ο ακρογωνιαίος λίθος αυτού του εκδοτικού οικοδομήματος. Οι μεταφράσεις και τα βιβλία άλλων θεματικών ενοτήτων θα έδιναν διαφορετική μορφή στο όλο εγχείρημα.
Συγγραφείς του Κέδρου τίμησαν την επέτειο προσφέροντας κείμενά τους γραμμένα ειδικά για την περίσταση, με αναμνήσεις και εντυπώσεις από στιγμές του παρελθόντος και του παρόντος. [...]

Νινέττα Μακρυνικόλα