Βιβλίο
Στη σκιά του εαυτού μου

Κατρίν Ντενέβ
Επιμέλεια: Νίκος Μπακουνάκης
Μετάφραση: Γιώργος Καλαμαντής
Αθήνα
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
2004
σ. 231
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-14-0983-2
Γλώσσα πρωτοτύπου: γαλλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: À l' ombre de moi-même
Βιογραφίες
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 16.39€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 18-11-2004)
Περίληψη:

Μην περιμένετε πολλά. Μικρά σημειωματάρια, προσωπικά ημερολόγια γυρισμάτων, σύντροφοι των αμφιβολιών μου, γραμμένα σχεδόν πάντα στο εξωτερικό, κάποια πριν από πολύ καιρό. Μοναχικά, ενθουσιώδη, μελαγχολικά, επικριτικά. Ανεπεξέργαστα. Κάποιες τύψεις, όμως καμία μεταμέλεια.
(Κατρίν Ντενέβ).
H Κατρίν Ντενέβ, μύθος και σταρ του γαλλικού σινεμά, κράτησε μερικά ημερολόγια κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων κάποιων ταινιών της, καθώς και σημειώσεις για το Φεστιβάλ Κανών του 1994. Τα ημερολόγια δεν ακολουθούν συγκεκριμένη χρονολογική σειρά. Ο μόνος κοινός παρανομαστής που έχουν είναι ότι όλα γράφτηκαν στο εξωτερικό.
Έξι διαφορετικοί σκηνοθέτες που δουλεύουν με την ίδια ηθοποιό. Μια γυναίκα επαγγελματία, ευαίσθητη, τρυφερή, σκληρή κάποιες φορές αλλά και μοναχική. Όπου και να πάει αναζητά κάτι από την πατρίδα της, κάτι από τον οικείο χώρο της. Το 1968, στην Αμερική, στα γυρίσματα της ταινίας "Τρέλες τ' Απρίλη" κάνει στενή παρέα με τον Ζακ Ντεμί και την Ανιές Βαρντά. Το 1999 στη Σουηδία σκέφτεται σοβαρά να επιστρέψει στο Παρίσι. Ο κόσμος του κινηματογράφου μέσα από τα μάτια μιας μεγάλης σταρ.
Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου συζητά με τον κινηματογραφιστή Πασκάλ Μπονιτζέρ. Οι ερωτήσεις του φωτίζουν καλύτερα κάποιες σκέψεις της ή πτυχές του χαρακτήρα της.
Τελικά, η Κατρίν Ντενέβ είναι αυτό που φαίνεται και στον κινηματογράφο: πανέμορφη, σοβαρή, ήρεμη, ευαίσθητη και πάνω απ' όλα αληθινή.