Βιβλίο
Ο διανοούμενος στην κουζίνα

Τζούλιαν Μπαρνς
Μεταφραστής: Άννα Παπασταύρου
Αθήνα
Μεταίχμιο
Αριθμός Έκδοσης: 1
2004
σ. 192
Σχήμα: 18χ13
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-375-772-6
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The pedant in the kitchen
Σημειώσεις: Προλογικό σημείωμα: Νίκος Μπακουνάκης
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Εξαντλημένο
Τιμή: 20.39€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 24-05-2017)
Περίληψη:

Πόσο αλάτι περιέχει ακριβώς μία "πρέζα αλάτι"; Και πόσο είναι το αλεύρι που μπορεί να "σηκώσει" η ζύμη; Πότε μπορεί να μεταμορφωθεί σε κατακλυσμό ένας απλός ψεκασμός πάνω από το φύλλο κρούστας; Ποια είναι, άραγε, η διαφορά ανάμεσα στο "κόβω" και το "ψιλοκόβω"; Και κατά πόσο διαφέρει η εκάστοτε διατομή;
Αυτό το βιβλίο είναι μια σπιρτόζικη και πρακτικότατη "μελέτη" του Τζούλιαν Μπαρνς, ο οποίος αναζητεί με ζήλο την ακρίβεια στη γαστρονομία. Ο σχολαστικός αυτός διανοούμενος είναι η καλύτερη παρηγοριά για όποιον ένιωσε να ηττάται κατά κράτος από ένα βιβλίο μαγειρικής.