Βιβλίο
Νοσολόγιον
Οδηγός παράξενων και αμφισβητούμενων ασθενειών

Επιμέλεια: Jeff VanderMeer
Επιμέλεια: Mark Roberts
Επιμέλεια: Βασίλειος Ν. Μπαμπούρης
Συλλογικό έργο
Dawn Andrews
Steve Ayllet
Baker, Kage
Nathan Ballingrud
Michael Barry
R. M. Berry
Michael Bishop
Richard Calder
Jay Caselberg
Stepan Chapman
Michael Cisco
Alan M. Clark
Michael Cobley
Brendan Connell
John Coulthart
Γιάννης Ανδρέου
Δημήτρης Βανέλλης
Νίκος Βλαντής
Σπύρος Βρετός
Αθανάσιος Γιαννακόπουλος
Βέρα Γιαννιώτη
Ορέστης Δαβίας
Σωτήριος Δαματόπουλος
Βασίλειος Ν. Μπαμπούρης
Μετάφραση: Χριστόδουλος Λιθαρής
Ευθύνη Σειράς: Βασίλης Μπαμπούρης
Αθήνα
Οξύ - Brainfood
Αριθμός Έκδοσης: 1
2004
σ. 279
Σχήμα: 24χ16
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-436-082-6
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The Thackery T. Lambshead Pocket Guide to Eccentric and Discredited Diseases
Σκοτάδι
Κυκλοφορεί
Τιμή: 17.27€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 27-07-2011)
Περίληψη:

Οι εκδόσεις Οξύ παρουσιάζουν στη σειρά Σκοτάδι το "Νοσολόγιον", ένα από τα πολυτιμότερα διαγνωστικά βοηθήματα, επί δεκαετίες το απόλυτο βιβλίο αναφοράς για το θεράποντα, το φοιτητή και τον ασθενή.
Το "Νοσολόγιο" πρωτοεκδόθηκε πριν από περίπου 85 έτη και αποτελεί το πνευματικό τέκνο του Δρος Θάκερυ Τρέητζαν Λάμπσχεντ, ενός εκκεντρικού ιατρού που αφιέρωσε τη ζωή του στο αμφιλεγόμενο έργο της καταγραφής παράξενων και αμφισβητούμενων ασθενειών. Όντας υπερήλικας πλέον, ο Δρ. Λάμπσχεντ παραχώρησε τη θέση του επιμελητή στους εκλεκτούς συναδέλφους Δρ. Jeff VanderMeer και Δρ. Mark Roberts.
Στις σελίδες του οδηγού πεπειραμένοι κλινικοί ιατροί και έγκριτοι ακαδημαϊκοί περιγράφουν τα συμπτώματα, την ιστορία και την προτεινόμενη θεραπευτική αγωγή περισσοτέρων από 60 σπάνιων και ιδιότυπων νόσων και συνδρόμων. Από το Σύνδρομο Σπαστικής Άρνησης και την Υπεροργασμική Επιληψία έως την Οξεία Πτεριδοφυτική Κυστίτιδα και την Επίκτητη Καυστική Δακρύρροια, το Νοσολόγιον υπενθυμίζει στον αναγνώστη το αναπόδραστο της θνητότητας και εξαίρει την αφοσίωση των απανταχού ιατρών στον Ιπποκράτειο Όρκο.
Η ανά χείρας έκδοση δεν αποτελεί μια απλή μετάφραση της ξενόγλωσσης έκδοσης του οδηγού, αλλά μια συμπαραγωγή των επιμελητών της αμερικάνικης έκδοσης και ενός επιτελείου έγκριτων Ελλήνων κλινικών ιατρών και ερευνητών. Μεταξύ άλλων, στο Νοσολόγιον γράφουν οι Allan Moore, Neil Gaiman, Michael Moorcock, Jeff VanderMeer, Jeffrey Ford, Brian Stableford, China Mieville και David Langford.