Βιβλίο
Το ξέσπασμα της βίας

Jan Guillou
Μετάφραση: Γρηγόρης Ν. Κονδύλης
Αθήνα
Ωμέγα
2004
σ. 453
Σχήμα: 20χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-436-118-2
Γλώσσα πρωτοτύπου: σουηδικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Ondskan
Κυκλοφορεί
Τιμή: 19.77€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 27-07-2011)
Περίληψη:

Όταν ο Έρικ αποβάλλεται από το σχολείο λόγω του βίαιου χαρακτήρα του πηγαίνει "εσωτερικός" σε ένα σχολείο πολύ μακριά από την πρωτεύσουσα. Εκεί ελπίζει να σπάσει τον κύκλο της βίας μέσα στον οποίο μεγάλωσε και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Θα μάθει όμως ότι το Κακό, το οποίο βίωνε στο σπίτι του, το πρόσωπο του σαδιστή πατέρα του, υπάρχει και σε άλλες μορφές.
Το σχολείο όπου βρίσκεται "εσωτερικός" είναι ένας κόσμος σωματικής τιμωρίας και καψονιού για τους μικρότερους μαθητές, κάτι που βαθμιαία οδηγεί τον Έρικ σε ένα στρόβιλο βίαιης δράσης και αντίδρασης. Αντιλαμβάνεται ότι η ανατροφή του δεν τον έκανε απλώς αυτό που είναι, αλλά του έδωσε και τη γνώση που χρειάζεται για να απαλλαγεί μια για πάντα από το Κακό που θέλει να αφήσει πίσω του...
"Το ξέσπασμα της βίας" είναι πλέον ένα κλασικό βιβλίο της σύγχρονης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας. Από το 1981, όταν και πρωτοεκδόθηκε, έχει αποτελέσει την πρώτη μεγάλη αναγνωστική απόλαυση για μια σειρά νέους και μεγαλύτερους σε ηλικία αναγνώστες. Η βασισμένη στο βιβλίο ταινία ήταν υποψήφια για το βραβείο Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας του 2003.