Βιβλίο
Ιστορία της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας

Λουτσιάνο ντε Κρεσέντσο
Μετάφραση: Παναγιώτης Σκόνδρας
Αθήνα
Οδυσσέας
Αριθμός Έκδοσης: 1
2004
σ. 492
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-210-469-9
Γλώσσα πρωτοτύπου: ιταλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Storia della filosofia Greca
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 25.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 31-05-2005)
Περίληψη:

Ένα μοναδικό βιβλίο, γραμμένο με απλά λόγια, ώστε να μπορέσουμε όλοι να γνωρίσουμε την αρχαία ελληνική σκέψη σε όλο της το βάθος και την ευρύτητα.
Ο ντε Κρεσέντσο, λάτρης της αρχαίας ελληνικής κληρονομιάς και συγγραφέας πολλών βιβλίων για τους αρχαίους φιλοσόφους, αναλύει όλους τους αρχαίους διανοητές, προσωκρατικούς και μετασωκρατικούς, και ξεκινώντας από τον Θαλή τον Μιλήσιο καταλήγει στον νεοπλατωνικό Πλωτίνο.
Στον πρόλογο του βιβλίου ο συγγραφέας γράφει χαρακτηριστικά:
"Για την ιστορία της δυτικής σκέψης η γριά Ελλάδα αποτέλεσε ό,τι για το σύμπαν η Μεγάλη Έκρηξη (Big Bang) από την οποία προέκυψαν οι γαλαξίες και οι αστερισμοί. Εάν δεν είχε υπάρξει ποτέ ο ελληνικός πολιτισμός, σήμερα θα είχαμε καταλήξει κάτω από την επιρροή των ανατολικών δογμάτων. Γιατί λίγο πιο κάτω από την Ελλάδα υπάρχει η τρομερή Μέση Ανατολή, περίεργη γη, όπου οι άνθρωποι από παιδιά μεγαλώνουν με το χόμπι της θρησκείας. Δίχως κάποιες μάχες, όπου ευτυχώς νίκησαν οι δικοί μας, και δίχως την αντίσταση του ελληνικού ορθολογισμού, που μας κληροδότησαν οι γέροντες προσωκρατικοί φιλόσοφοι, κανείς από εμάς δεν θα είχε σωθεί από την ασιατική επιδρομή".