Βιβλίο
Bobby Fischer
Αυτοδίδακτη μεγαλοφυΐα

Ηλίας Κουρκουνάκης
Ίκαρος Μπαμπασάκης
Αθήνα
Διόπτρα
2004
σ. 207
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-364-262-6
Σκάκι: Παγκόσμιοι Πρωταθλητές
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 15.28€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 09-09-2005)
Περίληψη:

Οι παρτίδες κάθε παγκόσμιου πρωταθλητή αποτελούν πραγματικά σκακιστικό σχολείο. Η εξέλιξη της ζωής τους, οι επιτυχίες και απογοητεύσεις, οι κορυφώσεις και η παρακμή τους, συνιστούν παράδειγμα προς μίμηση και ενίοτε προς αποφυγή!
Η ιστορική εξέλιξη της σκακιστικής θεωρίας γράφεται από τους παγκόσμιους πρωταθλητές, τους γίγαντες στους ώμους των οποίων πατάμε για να κατανοήσουμε τις αλήθειες που κρύβονται στα 64 μαύρα και άσπρα τετράγωνα.
Στο βιβλίο "Bobby Fischer - αυτοδίδακτη μεγαλοφυΐα", το πρώτο βιβλίο μιας σειράς για τη ζωή και το έργο των παγκόσμιων πρωταθλητών στο σκάκι, σας προσκαλούμε σε ένα συναρπαστικό ταξίδι μέσα στο μυαλό και στην ψυχή του φαινομένου Bobby Fischer, ίσως του ισχυρότερου σκακιστή όλων των εποχών.
Ο συγκεκριμένος τόμος σχεδιάστηκε για να προσφέρει διαφορετικών ειδών απολαύσεις και τεχνική εκπαίδευση σε όλους τους φίλους του αθλήματος. Ο ποιητής και συγγραφέας Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης έγραψε τη βιογραφία, ενώ ο Διεθνής Μετρ, ψυχολόγος και προπονητής Ηλίας Κουρκουνάκης ανέλυσε τις καλύτερες παρτίδες, τα πιο ενδιαφέροντα φινάλε και τους ωραιότερους συνδυασμούς του Robert James Fischer.

Θέματα: