Βιβλίο
Υγιεινή και ασφάλεια εργασίας
Με υπόδειγμα μελέτης εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου

Κωνσταντία Παπακωνσταντίνου
Αθήνα
Rosili
Αριθμός Έκδοσης: 1
2004
σ. 334
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-7745-13-2
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Εξαντλημένο
Τιμή: 34.08€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 09-09-2010)
Περίληψη:

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει φέρει πολλές αλλαγές στην παραγωγική διαδικασία μιας επιχείρησης. Παράλληλα η επιχείρηση ενδιαφέρεται σήμερα περισσότερο παρά ποτέ άλλοτε για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων. Για να το πετύχει αυτό απαιτείται μια ολοκληρωμένη εκτίμηση του επαγγελματικού κινδύνου σε κάθε επιχείρηση, και ένα πλήρες σχέδιο ορθής διαχείρισης και αντιμετώπισης αυτών των κινδύνων.
Το βιβλίο καλύπτει όλους τους παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων μέσα στο εργασιακό τους περιβάλλον. Υποδείκνυει επίσης τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν έτσι ώστε να εξαλειφθούν αυτοί οι κίνδυνοι. Βασίζεται πάνω στη σύγχρονη βιβλιογραφία, στα διεθνή πρότυπα και στους πρόσφατους κανονισμούς της Ε.Ε..
Αποτελεί ένα χρήσιμο οδηγό για τη μελέτη εκτίμησης της επικινδυνότητας του επαγγελματικού κινδύνου κάθε εργασιακού χώρου. Αναπτύσσει τη μεθοδολογία εκπόνησης μιας τέτοιας μελέτης και το πιο σημαντικό είναι ότι παρέχει μια πρότυπη εφαρμογή της.
Είναι ένα πολύτιμο εκπαιδευτικό σύγγραμμα για τους φοιτητές οι οποίοι επιδιώκουν τη γνώση, αλλά και ένα χρήσιμο εργαλείο για τους έλληνες μελετητές και τους τεχνικούς ασφαλείας.