Βιβλίο
Οι Σκεπτικοί
Αναγνωστικό της αρχαίας σκεπτικής φιλοσοφίας: Εισαγωγή στο κλασικό σκεπτικισμό

Peter Suber
Διογένης Λαέρτιος
Σέξτος Εμπειρικός
Αριστοκλής
Γαληνός
Νουμήνιος
Πλούταρχος
Κικέρων
κ.ά.
Μετάφραση: Γιάννης Αβραμίδης
Μετάφραση: Στυλιανός Δημόπουλος
Μετάφραση: Δήμητρα Τσιτσικλή
Επιμέλεια: Γ. Αβραμίδης
Θεσσαλονίκη
Θύραθεν
2003
σ. 421
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-8097-15-5
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Peter Suber: Classical skepticism, issues and problems
Εληνιστική Φιλοσοφία
Σημειώσεις: Πρόλογος: Brad Inwood. Εισαγωγη: Peter Suber. Περιλαμβάνεται: αρχαίο και λατινικό κείμενο, μετάφραση. Ο Στυλιανός Δημόπουλος μετέφρασε τις "Πυρρώνειες υποτυπώσεις" του Σέξτου Εμπειρικού. Η Δήμητρα Τσιτσικλή μετέφρασε τα χωρία από τον Κικέρωνα από τα λατινικά. Υπόλοιπες μεταφράσεις: Γιάννης Αδαμίδης.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 27.87€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 22-12-2004)
Περίληψη:

Αν οι σημερινοί φιλόσοφοι αντιμετωπίζουν την αδιαφορία -δηλαδή την αντι-φιλοσοφική στάση- των πολλών, οι αρχαίοι φιλόσοφοι είχαν να αντιμετωπίσουν κάτι ακόμη πιο ανυπόφορο: τους Σκεπτικούς.
Εκτός κι αν ήταν Σκεπτικοί οι ίδιοι.
Σήμερα, η πρόκληση των αρχαίων Σκεπτικών συναντά το πρωτοφανές ενδιαφέρον των ερευνητών και των μελετητών της διεθνούς φιλοσοφικής/πανεπιστημιακής κοινότητας, και έχει πυροδοτήσει έναν διάλογο που -ιδιαίτερα από το 1980 και μετά- απόκτησε ένταση και πυκνότητα, έναν γόνιμο διάλογο βασισμένο στα αρχαία κείμενα-πηγές και στις σύγχρονες κριτικές ερμηνείες τους.
[...]
Στην παρούσα έκδοση υπάρχουν συγκεντρωμένα τα απαραίτητα εργαλεία της έρευνας για τον αναγνώστη που για πρώτη φορά καταπιάνεται με τους αρχαίους Σκεπτικούς: τα αρχαία κείμενα-πηγές της Σκεπτικής κατεύθυνσης (πολλά εκδίδονται για πρώτη φορά στα νέα ελληνικά), μία εκτενής εισαγωγή στον κλασικό Σκεπτικισμό, ερμηνευτικά σχόλια, πραγματολογικές σημειώσεις και γλωσσάρια φιλοσοφικών όρων και ονομάτων.