Βιβλίο
Οι άγγελοι της Φλωρεντίας

Joanna Hines
Μετάφραση: Βασιλική Λατσίνου
Αθήνα
Πλατύπους
2004
σ. 440
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-88365-0-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Angels of the Flood
Κυκλοφορεί
Τιμή: 20.39€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 20-12-2004)
Περίληψη:

Ένα παγερό χειμωνιάτικο πρωινό σε μια λοφοπλαγιά στην Τοσκάνη το πάρτι έχει τελειώσει, η παρέα των φίλων είναι χαρούμενη... για μια πολύτιμη νύχτα κατάφεραν να δραπετεύσουν απ' τον όλεθρο της πλημμύρας στη Φλωρεντία. Πώς θα μπορούσαν να ξέρουν ότι η μεγαλύτερη φρίκη έπεται;
Φλωρεντία 1966: η πιο όμορφη πόλη στον κόσμο βρίσκεται στα πρόθυρα της καταστροφής από μια τρομερή πλημμύρα. Ούτε τουρίστες, ούτε αυτοκίνητα, μόνο μια θάλασσα λιπαρής λάσπης. Οι νεαροί εθελοντές από το εξωτερικό που ήρθαν προς διάσωση των κτιρίων και των έργων τέχνης έγιναν γνωστοί με το όνομα "Άγγελοι της Φλωρεντίας". Η Κέιτ Χόλαντ ήταν μια απ' αυτούς, μέχρι που ο φρικιαστικός θάνατος της φίλης της, της Φραντσέσκα την ανάγκασε να επιστρέψει στην Αγγλία δίνοντας όρκο να μην ξαναγυρίσει ποτέ.
Τώρα, για πρώτη φορά ύστερα από τριάντα χρόνια, η Κέιτ πρέπει να ξαναπάει στην Ιταλία. Κάποιος της έχει στείλει έναν ανεκτίμητο πίνακα... αλλά του έχει κάνει αλλαγές που αγγίζουν τα όρια του βανδαλισμού. Ποιο είναι το μυστήριο μήνυμα που κρύβει; Ο δρόμος της την οδηγεί πίσω στο πατρικό της Φραντσέσκα, όπου ξαναβρίσκει την οικογένειά της, μια οικογένεια που τα σκοτεινά της μυστικά ήταν τόσο πολλά όσο και τα έργα τέχνης που τους ανήκαν. Κι όταν συναντά ξανά την μικρότερη αδερφή της Φραντσέσκα, η ζωή της Κέιτ βρίσκεται ξαφνικά σε κίνδυνο.