Βιβλίο
Ποιοι είμαστε;
Η αμερικανική ταυτότητα στην εποχή μας

Σάμιουελ Π. Χάντιγκτον
Μετάφραση: Αριάδνη Αλαβάνου
Αθήνα
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
2004
σ. 558
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-14-1015-9
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Who are we?
Πολιτική
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 22.42€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 02-05-2017)
Περίληψη:

O γνωστός καθηγητής του Χάρβαρντ Σάμιουελ Χάντινγκτον, στο γόνιμο έργο του "The clash of civilizations and the remaking of world order" ("Η σύγκρουση των πολιτισμών και η επαναδιαμόρφωση της παγκόσμιας τάξης"), υποστήριξε προκλητικά αλλά και διορατικά ότι με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου οι "πολιτισμοί" θα αντικαθιστούσαν τις ιδεολογίες ως το νέο ρήγμα στη διεθνή πολιτική. Η οξυδερκής ανάλυσή του επαληθεύτηκε καθιστώντας το έργο του ένα από τα σημαντικότερα της μεταψυχροπολεμικής περιόδου.
Τώρα, με το νέο του βιβλίο "Ποιοι Eίμαστε;" ο Χάντινγκτον στρέφει την προσοχή του από τις διεθνείς υποθέσεις στα εσωτερικά πολιτισμικά ρήγματα, καθώς εξετάζει τον αντίκτυπο των άλλων πολιτισμών και των αξιών τους στις ΗΠΑ.
Το βιβλίο "Ποιοι Είμαστε;" αναδεικνύει την ανάγκη να επιβεβαιωθούν οι βασικές αξίες που συντελούν ώστε να είναι οι πολίτες των ΗΠΑ Αμερικανοί. Αυτό που διακυβεύεται δεν είναι τίποτα λιγότερο από την εθνική τους ταυτότητα.
Για άλλη μια φορά ο Σάμιουελ Χάντινγκτον έγραψε ένα σημαντικό έργο που σίγουρα θα προκαλέσει ζωηρές αντιπαραθέσεις και θα διαμορφώσει τη συζήτηση για το ποιοι είναι οι Αμερικανοί. Ένα βιβλίο που μεταφράστηκε σε πολλές χώρες του πλανήτη, ενώ γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη, συμβάλλοντας ουσιαστικά στον προβληματισμό για το ποια είναι η Αμερική σήμερα.