Βιβλίο
Γενικό άσμα
Κάντο Χενεράλ

Πάμπλο Νερούδα
Επιμέλεια: Δανάης Στρατηγοπούλου
Μετάφραση: Δανάης Στρατηγοπούλου
Αθήνα
Τυπωθήτω
Αριθμός Έκδοσης: 3
2004
Ημερομηνία Πρώτης Έκδοσης: 1973
σ. 252
Σχήμα: 25χ18
Δέσιμο: Πανόδετο
ISBN: 978-960-402-174-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: ισπανικά
Σημειώσεις: Εισαγωγή, εξηγητικά: Δανάη Στρατηγοπούλου. Α' έκδοση: 1973, β' έκδοση: 1974. Στην αρχική μορφή του τρίτομο έργο, που έχει συμπεριληφθεί, ολόκληρο, στην παρούσα έκδοση.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 40.20€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 13-07-2011)
Περίληψη:

Έχουν περάσει πάνω από τριάντα χρόνια από την Α΄ έκδοση του "Γενικού άσματος" του Πάβλο Νερούδα σε μετάφραση Δανάης Στρατηγοπούλου και πάνω από δώδεκα που το έργο αυτό παρέμενε εξαντλημένο.
Η παρούσα έκδοση του "Γενικού άσματος" έχει επετειακό χαρακτήρα -φέτος γιορτάζουμε τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου ποιητή-, αλλά αποτελεί και μια προσφορά στη μεγάλη μας Δανάη που αφιέρωσε τη ζωή της για να κάνει γνωστό το συνολικό έργο του Χιλιανού ποιητή. Δε χρειάζεται, άλλωστε, να αναφέρουμε εδώ τη γνωστή σε όλους δράση της Δανάης στη Χιλή, όπου δίδασκε στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Σαντιάγκο ελληνική δημοτική ποίηση και ελληνική μουσική.
Η μελίρρυτη Δανάη με όλο της το έργο βοήθησε να γνωριστούν καλύτερα δύο λαοί με τεράστια πολιτιστική κληρονομιά και ταυτόχρονα κοινή μοίρα και κοινές θυσίες για τη Δημοκρατία και τον Πολιτισμό.

Γιώργος Δαρδανός
Αθήνα, Οκτώβρης 2004
("Πρόλογος του εκδότη στην Γ' έκδοση")