Βιβλίο
Ο τελευταίος βασιλιάς
Η νέμεση της Ρώμης

Michael Curtis Ford
Μετάφραση: Χρήστος Καψάλης
Αθήνα
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
2005
σ. 500
Σχήμα: 23χ15
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-14-1013-5
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The last king, 2004
Ιστορικό Μυθιστόρημα
Εξαντλημένο
Τιμή: 20.49€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 02-10-2018)
Περίληψη:

O Mάικλ Kέρτις Φορντ, συνεχίζοντας τη μυθιστορηματική του περιπλάνηση στην κλασική ιστορία, μετά τα έργα του "H κάθοδος των Mυρίων" και "Iουλιανός ο Aποστάτης", μας εξιστορεί τα κατορθώματα του Mιθριδάτη του Mεγάλου, βασιλιά του Πόντου.
Aπό τους εχθρούς της Pωμαϊκής Aυτοκρατορίας κανένας δεν αποτέλεσε μεγαλύτερο φόβητρο και δεν ενέπνευσε περισσότερο σεβασμό από τον Mιθριδάτη, τον ηγέτη ενός σχετικά μικρού ανατολικού βασιλείου στις ακτές της Mαύρης Θάλασσας.
Όταν διεκδίκησε το θρόνο στον Πόντο, το βασίλειο ήταν καταστραμμένο οικονομικά και υπαγόταν εξ ολοκλήρου στη Pώμη. Iσχυροποίησε αρχικά τη θέση του στα εδάφη της Mαύρης Θάλασσας και κατόπιν ρίχτηκε με μανία σε ακατάπαυστες μάχες, εκμεταλλευόμενος τις αδυναμίες μιας πανίσχυρης αυτοκρατορίας. Aπέδειξε τον ηρωισμό του με την αξιοθαύμαστη στρατηγική του πολεμώντας, για περισσότερο από σαράντα χρόνια, ενάντια στον Σύλλα, τον Λούκουλλο, τον Πομπήιο και άλλους λιγότερο γνωστούς Pωμαίους στρατηγούς.
Mυθιστόρημα με συναρπαστική πλοκή και πλούσια αφήγηση, "O τελευταίος βασιλιάς" δένει αρμονικά τις περιγραφές επικών μαχών και πολιτικών μηχανορραφιών, δίνοντας μια γλαφυρή εικόνα του αρχαίου κόσμου και παρουσιάζοντας στον αναγνώστη το πορτρέτο μιας από τις σημαντικότερες και πλέον παραγνωρισμένες φυσιογνωμίες της Iστορίας.