Βιβλίο
Κιάτσου
Η τέχνη της ενεργειακής θεραπευτικής

Κοΐτσι Τοχέι
Μετάφραση: Γρηγόρης Α. Μηλιαρέσης
Αθήνα
Αλκίμαχον
2004
σ. 160
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6623-03-5
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Kiatsu
Κυκλοφορεί
Τιμή: 15.28€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 17-12-2004)
Περίληψη:

Όλοι αποζητούμε την ευτυχία και η πρώτη προϋπόθεση για να υπάρξει η ευτυχία είναι ένας υγιής νους και ένα υγιές σώμα. Στο παρόν βιβλίο θα ήθελα να θέσω το θέμα της σωματικής υγείας. Το να είναι κανείς υγιής, σημαίνει να μπορεί να ζει χωρίς να έχει σωματικά προβλήματα.
Το Κιάτσου Ριόχο είναι μια μέθοδος η οποία προάγει την ανθρώπινη υγεία και ενισχύει την πρωταρχική ζωογόνο δύναμη, στέλνοντας το Κι (την ενέργεια) του σύμπαντος στον ασθενή, μέσω του ενοποιημένου σώματος του θεραπευτή. Η λέξη Κιάτσου σημαίνει "πίεση με Κι" και η λέξη Ριόχο, σημαίνει "θεραπεία".
Στις σύγχρονες κοινωνίες, χάρη στην ανάπτυξη της ιατρικής επιστήμης και στη γενικότερη πρόοδο του πολιτισμού, έχει ανέβει πάρα πολύ ο μέσος όρος ζωής. Πολλοί άνθρωποι, όμως, εξαρτώνται από τους γιατρούς και τα φάρμακα και πολλοί ηλικιωμένοι περνούν τη ζωή τους κλινήρεις ή στα νοσοκομεία.
Η μακροβιότητα, όμως, πρέπει να σημαίνει κάτι παραπάνω από την απλή παράταση της ζωής: ο άνθρωπος θα πρέπει να είναι υγιής όσο ζει. Άρα, στόχος μας θα πρέπει να είναι η δημιουργία ρωμαλέων και υγιών νέων ανθρώπων και όχι απλώς η μακροβιότητα. Προς αυτήν την κατεύθυνση έρχεται να συμβάλλει το Κιάτσου Ριόχο.
Ελπίζω ότι όλοι οι αναγνώστες του βιβλίου αυτού θα ασκηθούν αρκετά ώστε να φανερωθεί η εσωτερική δύναμη του Κι τους και να μπορέσουν να δώσουν τη δύναμή τους αυτή και στους άλλους. Κύριό μου μέλημα είναι να μπορούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να ζουν μια ευτυχισμένη και υγιή ζωή. (Κοΐτσι Τοχέι)