Βιβλίο
Οι δρόμοι της Αφροδίτης
19 συν μία (εξώφυλλο) έγχρωμες φωτογραφίες
Des Figuris Veneris

Ζωγράφος: Paul Avril
Επιμέλεια: Γιώργος Μπλάνας
Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Αθήνα
Ηλέκτρα
2004
σ. 40
Σχήμα: 23χ30
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6627-00-2
Σημειώσεις: Το πρωτότυπο του σπάνιου αυτού λευκώματος προήλθε από την συλλογή του Κώστα Χατζηδούλη.
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 45.87€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 17-03-2009)
Περίληψη:

[...] O ζωγράφος Paul Avril (1849-1928), γνωστός για τις εικονογραφήσεις συγγραφέων της εποχής του -κυρίως του Theophile Gautier- στολίζει με είκοσι έγχρωμες λιθογραφίες την έκδοση "Friedrich Karl Forberg: Manuel d' erotologie classique [De figuris Veneris] Traduit litteralement du latin par Isidore Liseux, Paris: Charles Hirsch, 1906". Παράλληλα, εκδίδονται σε 175 αντίτυπα μόνο οι λιθογραφίες.
Ο Avril αξιοποίησε το κυριότερο χαρακτηριστικό της εικαστικής γραμμής του: την ελαφρά ακαμψία των σωμάτων, που δίνει μια κλασική διάσταση έτοιμη πάντα να εκραγεί. Αυτή η μόνιμη τάση για έκρηξη επιτείνεται από την σκανδαλώδη πλαστικότητα της σάρκας. Σώματα σφριγηλά, γεμάτα υγεία, χωρίς ενοχές, αφοσιωμένα στην ηδονή τους -την οποία δείχνουν να μοιράζονται απλόχερα- σώζουν ακόμη και την εμφανή διαστροφή που διατρέχει ορισμένα κείμενα, όπως τα αποσπάσματα από τον Βίο του Τιβέριου.
Η ανά χείρας έκδοση είναι ομοίωμα της περιορισμένης έκδοσης του 1909. Τα αποσπάσματα μεταφράστηκαν εκ νέου στα ελληνικά. Για τις αγγλικές μεταφράσεις χρησιμοποιήθηκαν κλασικές εργασίες και -όπου χρειάστηκε- νέες προσεγγίσεις. (Γιώργος Μπλάνας)