Βιβλίο
Από τη μεριά του Προυστ

Ρότζερ Σάτακ
Μετάφραση: Αλέξανδρος Ίσαρης
Μετάφραση: Χρυσούλα Μεντζαλίρα
Αθήνα
Μεταίχμιο
2004
σ. 392
Σχήμα: 23χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-375-645-3
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Proust's Way
Κυκλοφορεί
Τιμή: 20.39€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 21-09-2011)
Περίληψη:

Επί χρόνια, πολλοί θεωρούσαν πως το έργο του Μαρσέλ Προυστ αφορούσε μόνο τον στενό κύκλο των ακαδημαϊκών. Προς το τέλος του 20ού αιώνα, όμως, ο Προυστ όχι μόνο άρχισε να βγαίνει από τα στενά ακαδημαϊκά όρια, αλλά και βρέθηκε, κατά πρωτόγνωρο πραγματικά τρόπο, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
Το βιβλίο του Σάτακ για τον Προυστ αποτελεί μια άκρως διαφωτιστική μελέτη που αφενός εισάγει τον αναγνώστη στο έργο του πιο διαχρονικού ίσως συγγραφέα του 20ού αιώνα και αφετέρου προβαίνει σε αναλυτική ερμηνεία του έργου του. O Σάτακ θεωρεί ότι το "Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο" πρέπει να διαβάζεται τόσο προσεχτικά όσο και μια αστυνομική ιστορία, όπου πίσω από κάθε λεπτομέρεια κρύβεται και ένα στοιχείο που δίνει διαφορετικές διαστάσεις στην πλοκή. Συγχρόνως κατορθώνει, οικοδομώντας ένα κλίμα συναισθηματικής έντασης και αγωνίας, να παρουσιάσει σε κάθε σελίδα αυτού του βιβλίου νέα ανεξιχνίαστα δεδομένα.
"Ο Σάτακ μας ωθεί να εκτιμήσουμε βαθύτερα όχι μόνο το σπουδαίο έργο του Προυστ, αλλά και το σύνολο της σπουδαίας λογοτεχνίας επίσης".
(The New York Times)
"Ο Ρότζερ Σάτακ διαθέτει αξιοζήλευτη πολυμάθεια και ο λόγος του είναι ιδιαίτερα ευφυής και πειστικός".
(Ναντίν Γκόρντιμερ)