Βιβλίο
Νέα εποχή
Εξέλιξη ή χειραγώγηση;

Δάφνη Βαρβιτσιώτη
Αθήνα
Σταμούλη Α.Ε.
2004
σ. 367
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-351-555-5
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 15.28€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 06-10-2005)
Περίληψη:

Με σύνθημά της "πεθαίνει το Παλαιό, γεννιέται το Νέο", η Νέα Εποχή προβάλλει ως νομοτελειακό το "όραμα" της εξέλιξης της ανθρωπότητας και του κόσμου. Ποιο είναι όμως το αντίτιμο που καλείται να πληρώσει ο άνθρωπος για χάρη της πολυδιαφημιζόμενης Νέας Εποχής;
Το παρόν βιβλίο, προϊόν πολυετούς έρευνας, προσεγγίζει με διεισδυτικότητα το επίμαχο θέμα, αναλύοντας μεθοδικά και τεκμηριωμένα, τις διαβρωτικές επιπτώσεις του στην δομή της προσωπικότητας του σύγχρονου ανθρώπου.
Η συγγραφέας προσφέρει αδιάσειστα στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι ο σύγχρονος άνθρωπος χειραγωγείται αθέατα και κλονίζεται βαθύτερα το υπόστρωμα της ύπαρξής του. Οι ψυχοτεχνολογίες που εφαρμόζονται εις βάρος του σε κάθε τομέα της ζωής, ακόμα και στον τομέα της Εκπαίδευσης, αποσυνθέτουν κατά τρόπο συστηματικό, μεθοδευμένο και επιστημονικό την προσωπικότητά του, με αποτέλεσμα αυτός να σύρεται εν αγνοία του, ώστε, όχι μόνον να αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα υποβολιμαίες κοσμογονικές αλλαγές ως αναπόδραστες, αλλά και να συνεργήσει πρόθυμα σ' αυτές, δηλαδή να συντελέσει ο ίδιος στην πραγματοποίησή τους.