Βιβλίο
Ικαρία
Icaria

Φωτογράφος: Γιώργος Δεπόλλας
Συλλογικό έργο
Μίκης Θεοδωράκης
Παντελής Α. Αϊβαλιώτης
Αντώνης Ι. Παπαλάς
Γιώργος Ν. Κόκκινος
Μεταφραστής: Θάλεια Μπίστικα
Αθήνα
Fotorama
Αριθμός Έκδοσης: 1
2003
σ. 160
Σχήμα: 31χ25
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-7524-18-8
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
Σημειώσεις: Συνέκδοση: Φεστιβάλ Ικαρίας. Χορηγοί έκδοσης: Alpha Bank, Νομαρχία Σάμου, Ο.Π.Α.Π. Πρόλογος: Χρήστος Σταυρινάδης, πρόεδρος Δ.Σ. Φεστιβάλ Ικαρίας.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 49.15€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 17-01-2005)
Περίληψη:

Η έκδοση αυτή του λευκώματος είναι μια προσφορά αγάπης των μελών του Φεστιβάλ Ικαρίας προς την ιδιαίτερη πατρίδα τους.
Το Φεστιβάλ Ικαρίας είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία καταστατικά ταγμένη στην υπηρεσία του πολιτισμού γενικότερα και του πολιτισμού της Ικαρίας ειδικότερα. Από τη δημιουργία του στοχεύει στην μελέτη-καταγραφή και προβολή της πολιτισμίκης κληρονομιάς της Ικαρίας, στην ανάδειξη του τρόπου ζωής και της γενικότερης Ικαριώτικης κουλτούρας και τη σύνδεση της με τη σύγχρονη ζωή.
Στη μέλετη και προβολή της ιστορίας της, αρχαίας και σύγχρονης, στη διερεύνηση της πλούσιας λαϊκής της παράδοσης και τέχνης. Στην ανάδειξη και προστασία της Ικαριώτικης αρχιτεκτονικής και της οικιστικής κληρονομιάς που δημιούργησε, στην καταγραφή, διάσωση και διάδοση της μουσικής, των τραγουδιών και των χορών της Ικαρίας. Στη μελέτη για ορθή αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων μα και στη προβολή και προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη του φυσικού κάλους του νησιού μας. [...]