Βιβλίο
Ημερολόγιο 2004: Ομήρου Ιλιάδα

Όμηρος
J. Latacz
Ο. Κομνηνού - Κακριδή
G. S. Kirk
Δ. Ν. Μαρωνίτης
Α. Γ. Τσοπανάκης

Επιμελητής:
Μεταφραστής: Ο. Κομνηνού - Κακριδή
Μεταφραστής: Δ. Ν. Μαρωνίτης
Αθήνα
Διάμετρος
2003
σ. 280
Σχήμα: 23χ23
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-7746-13-9
Συγγραφείς στο Χρόνο 8
Περιέχει: CD
Εξαντλημένο
Τιμή: 33.64€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 24-01-2005)
Περίληψη:

Κυκλοφόρησε το νέο ημερολόγιο των εκδόσεων "Διάμετρος" της Χαλκίδας συνεχίζοντας μια παράδοση 7 ετών που προτείνει μια ποιοτική περιήγηση στο χώρο της ελληνικής λογοτεχνίας.[...]
Φέτος η "Διάμετρος" πρωτοτυπεί σε πολλά επίπεδα. Πρώτα με το θέμα: για το 2004, χρονιά των Ολυμπιακών αγώνων, το ημερολόγιο προτείνει ένα αφιέρωμα στην "Ιλιάδα" του Ομήρου. Μέσα από κείμενα πιστά μεταφρασμένα σε ελκυστικό νεοελληνικό λόγο από μεταφραστές όπως η Όλγα Κομνηνού-Κακριδή, ο Δ.Ν. Μαρωνίτης, ο Θ. Στεφανόπουλος, μελετήματα Ελλήνων και ξένων ομηριστών και εικονογράφηση με ποικίλα εικαστικά μοτίβα και αγγειογραφικές απιεκονίσεις, παρουσιάζεται και φωτίζεται από πολλές όψεις το πρώτο έργο της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας, το "Ιλιαδικό έπος"
Άλλη τολμηρή καινοτομία, το συνοδευτικό CD που προσφέρεται μαζί με το ημερολόγιο και περιέχει μουσικά έργα του 20ού αιώνα εμπνευσμένα από την "Ιλιάδα" ή γραμμένα ειδικά για φιλόδοξες εκδοτικές παρουσιάσεις του ομηρικού έπους στο εξωτερικό, αναγνώσεις καβαφικών ποιημάτων που βασίζονται στην "Ιλιάδα" από τον Γ.Π. Σαββίδη και μια αξιόπροσεκτη, μοναδική ως τώρα, ηχογράφηση απαγγελίας του προοιμίου της "Ιλιάδας" στην εικαζόμενη αρχαιοελληνική προσωδιακή και μετρική εκφορά από τον Χρήστο Τσαγγάλη, λέκτορα Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.