Βιβλίο
Καταραμένη γη

Σβέτισλαβ Μπασάρα
Επιμέλεια: Πάνος Σταθόγιαννης
Μετάφραση: Γκάγκα Ρόσιτς
Αθήνα
Κέδρος
Αριθμός Έκδοσης: 1
2004
σ. 233
Σχήμα: 14χ21
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-04-2600-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: σερβικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Ukleta zemlja
Βαλκανική Λογοτεχνία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.74€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 28-07-2010)
Περίληψη:

"Ετράστσια". Ένα μυστηριώδες κράτος στα όρια της φαντασίας και της πραγματικότητας. Παράδεισος ψευτιάς, Γη της Επαγγελίας για ιδιόρρυθμους, αμφιλεγόμενους και φαντασιόπληκτους ανθρώπους. Τα πάντα βρίσκονται στα χέρια του προέδρου, ο οποίος δεν κοιμάται ποτέ.

Ένα κυριακάτικο πρωινό, στην πρωτεύουσα αυτού του παράξενου τόπου, γίνεται ένα έγκλημα: στην είσοδο της Μητρόπολης, μετά το τέλος της γαμήλιας τελετής, πέφτει νεκρή από σφαίρα ελεύθερου σκοπευτή η δεκαεννιάχρονη νεόνυμφη Κλειώ. Ο άτυχος γαμπρός, Ρόμπι Σίνσεντ, ο νέος επιτετραμμένος της Βρετανικής Πρεσβείας, αποφασίζει να κινήσει γη και ουρανό για ν' ανακαλυφθεί και να τιμωρηθεί ο ένοχος. Σε μια χώρα όμως που οι δολοφονίες θεωρούνται καθημερινή ρουτίνα, ο Άγγλος τζέντλεμαν θα χρειαστεί κάτι περισσότερο από την αγγλική διπλωματία για να επιζήσει. Η μια καταστροφή διαδέχεται την άλλη: πέφτει θύμα ληστείας στο κέντρο της πόλης, τον βιάζουν οι πράκτορες της Υπηρεσίας Ασφαλείας, ξαναπαντρεύεται και μένει χήρος σε διάστημα λίγων ημερών, ενώ η υπηρεσία του, το Φόρεϊν Όφις, εξαιτίας των αλλοπρόσαλλων αναφορών που τους στέλνει, θεωρεί ότι έχει τρελαθεί. Μέχρις ότου φύγει από αυτή την καταραμένη γη, έχει να δει ακόμη πολλά...

Ένα σουρεαλιστικό μυθιστόρημα με μαύρο χιούμορ. Μια καυστική ματιά στα σύγχρονα πρότυπα δημοκρατίας, στην εξουσία και στην κατάχρησή της.