Βιβλίο
Το πρόβλημα του γάμου
Πώς ο πολιτισμός μας έχει αποδυναμώσει την οικογένεια

Τζέιμς Κ. Ουίλσον
Επιμέλεια: Νίκος Μπακουνάκης
Μετάφραση: Αργύρης Αργύρογλου
Αθήνα
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
2005
σ. 375
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-14-1028-9
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The marriage problem: How our culture has weakened families
Ποικίλα Θέματα
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 18.44€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 27-01-2005)
Περίληψη:

Ο γάμος, που ήταν κάποτε ένα αξιόπιστο τμήμα του κοινωνικού ιστού, είναι πλέον μια συμβατική αμοιβαία υπόσχεση που δίνεται αλλά και αθετείται εύκολα. Για πολύ καιρό ο θεσμός του γάμου δεν ετίθετο υπό αμφισβήτηση, αλλά σήμερα βάλλεται και το αποτέλεσμα είναι ισοπεδωτικό. Τα σημάδια είναι πολύ εμφανή, με την αύξηση των συμβιώσεων εκτός γάμου, τον πολλαπλασιασμό των μονογονεϊκών οικογενειών, καθώς και με τον πολύ υψηλό αριθμό διαζυγίων. Όλα αυτά διαβρώνουν την οικογενειακή ζωή και καταστρέφουν το μέλλον των παιδιών. Οι στατιστικές έχουν δείξει ότι τα παιδιά διαζευγμένων γονιών ή τα παιδιά που μεγαλώνουν με ένα γονιό είναι εκείνα που εγκαταλείπουν το σχολείο πιο συχνά και, σε ό,τι αφορά τα κορίτσια, έχουν την πρώτη τους εγκυμοσύνη στην εφηβεία. Επίσης, σύμφωνα με τις έρευνες, έχουν συναισθηματική ανασφάλεια, καταφεύγουν ευκολότερα στα ναρκωτικά και αναπτύσσουν παραβατική συμπεριφορά.
Ο συγγραφέας, στηριζόμενος σε αξιόπιστες μελέτες και ερμηνεύοντας διεισδυτικά την αμερικανική ιστορία, δείχνει τις σαρωτικές δυνάμεις που αργά αλλά σταθερά οδηγούν σε απαξίωση έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς μας.
Το βιβλίο "Το πρόβλημα του γάμου" είναι έξυπνο, καυστικά και προκαλεί τον αναγνώστη να σκεφτεί και να προβληματιστεί. Πρόκειται για ένα σάλπισμα για την επιστροφή στην οικογένεια και την ανοικοδόμηση της κοινωνίας, με κέντρο ένα σταθερό πλαίσιο βασισμένο στο θεσμό του γάμου.