Βιβλίο
Ο άρχοντας των γρίφων
Ο δάσκαλος των γρίφων από το Χεντ: Κληρονόμος της θάλασσας και της φωτιάς: Αρπιστής στον άνεμο

Πατρίσια Α. ΜακΚίλιπ
Μετάφραση: Γρηγόρης Α. Μηλιαρέσης
Αθήνα
Κέδρος
2004
σ. 685
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-04-2602-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Riddle-Master
Ξένη Πεζογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 20.38€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 28-07-2010)
Περίληψη:

Οι μάγοι έχουν εξαφανιστεί από τον κόσμο. Όλη η γνώση κρύβεται πλέον σε γρίφους. Οι νεαροί σπουδαστές της Καϊθνάρ ξεφυλλίζουν αρχαία βιβλία ψάχνοντας απαντήσεις σε γρίφους που ταξιδεύουν μέσα στο χρόνο για αιώνες.
Ο Μόργκον, ο πρίγκιπας του Χεντ, απέκτησε μεγάλη φήμη όταν κέρδισε ένα παιχνίδι γρίφων με το θάνατο, νικώντας το φάντασμα του βασιλιά Πέβεν. Ακόμη όμως δεν έχει καταφέρει να λύσει το σπουδαιότερο αίνιγμα: τι συμβολίζουν τα τρία άστρα που έχει το μέτωπό του. Τα ίδια άστρα που είναι ζωγραφισμένα στην αρχαία άρπα που έχει στην κατοχή του και σ' ενα ξίφος που περιμένει τον Αστροφόρο να το διεκδικήσει.
Σύντομα θα καταλάβει ότι το πεπρωμένο του έχει γραφτεί χιλιάδες χρόνια πριν σαν να ήταν ήρωας αρχαίου παραμυθιού. Ένας ιστός από γρίφους πλέκεται γύρω από το όνομά του: αν πράγματι είναι εκείνος ο Αστροφόρος, ποιος αποφάσισε να του δώσει αυτό το όνομα και να τον παγιδεύσει σ' αυτήν τη μοίρα; Ο μόνος που μπορεί να τον βοηθήσει είναι ο Μέγιστος, ο μυστηριώδης ανώτερος άρχοντας που ζει στο βουνό Ερλενστάρ. Η περιπλάνησή του για να τον συναντήσει θα εξελιχθεί σε μια ριψοκίνδυνη δοκιμασία. Σκοτεινές δυνάμεις παίρνουν τη μορφή των αγαπημένων του προσώπων, χωρίς όμως ο ίδιος να μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν. Μόνο του όπλο το δίδαγμα από έναν αρχαίο γρίφο: "Δες με την καρδιά σου αυτό που δεν μπορούν να δουν τα μάτια σου και θα βρεις την πόρτα που δεν υπάρχει".
Γιατί πράγματι είναι παγιδευμένος ανάμεσα στο θάνατο και σε μια πόρτα που παραμένει κλειστή για χιλιάδες χρόνια.