Βιβλίο
Μιχάλης Κατσαρός
Πρίγκηπας Ανδαλουσίας και Κυπαρισσίας

Δημήτρης Τσιμιτάκης
Επιμέλεια: Βίκη Δέμου
Ευθύνη Σειράς: Κώστας Καναβούρης
Αθήνα
Ηλέκτρα
Αριθμός Έκδοσης: 1
2005
σ. 152
Σχήμα: 21χ12
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6627-04-0
Βίοι Αγίων: Υπόγειες Διαδρομές
Κυκλοφορεί
Τιμή: 8.66€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 25-02-2005)
Περίληψη:

- Νεαρέ Γιόνα με τις μπούκλες τις ξανθές και τα μαύρα λαμπερά μάτια, η καμπούρα που λες μπορεί να είναι και κοιλιά γκαστρωμένη, που θέλει να γεννήσει την αλήθεια του καθενός. Μια πυραμιδωτή αντίδραση, που έχει φτερά ινδιάνικου βέλους από μεσκαλίνη -και εισχωρεί εντός σου με ταχύτητες αναπόδεικτες από φυσικούς, μαθηματικούς ή αστρολόγους... Πρόσεχε!, ...μας είπε ο Μιχάλης Κατσαρός κι έσκυψε στο ποτήρι με το κονιάκ "Βότρυς", καθώς μια αστραπή διέσχιζε τον ουρανό γεμίζοντας με φως το πρόσωπό του, που, αυλακωμένο απ' τις ρυτίδες, πιο πολύ έμοιαζε με φάτσα παράνομου, κουρασμένου μα ζωντανού.

Ο συγγραφέας Δημήτρης Τσιμιτάκης συμμετείχε στον κύκλο των νεαρών ποιητών-μαθητών του Μιχάλη Κατσαρού στη δεκαετία του ‘60. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, και αποσπάσματα από τους διαλόγους με τους μαθητές του Πελοποννήσιου ποιητή σε καφενείο του Πειραιά.

Η σειρά "Βίοι Αγίων", των εκδόσεων "Ηλέκτρα", αποτελεί ένα νέο εκδοτικό εγχείρημα. Πρόκειται για μονογραφίες ή, άλλως, βιογραφικά δοκίμια για τους "καταραμένους" των γραμμάτων και των τεχνών, τη συγγραφή των οποίων αναλαμβάνουν συγκεκριμένοι δημιουργοί που έχουν ή είχαν βιωματική σχέση με τα πρόσωπα που καταγράφονται. Ουσιαστικά πρόκειται για ειδικά σχεδιασμένα τεύχη 100-120 σελίδων με ιδιαίτερο λογοτεχνικό και παράλληλα προσωπικό ύφος, πράγμα που τα διαφοροποιεί από τις συνηθισμένες βιογραφίες. Μέσα από ατμοσφαιρικές διηγήσεις αναβιώνουν μνήμες, περιγράφονται στιγμές και αποκαλύπτονται άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου των ξεχωριστών προσωπικοτήτων που πρωταγωνιστούν σ΄αυτή τη σειρά. Παράλληλα, προσφέρονται αξιολογικά στοιχεία για το έργο τους, καθώς και χρονολόγια και εργογραφίες.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Γιώργος Χ. ΠαπασωτηρίουΠίστη, άγιοι κι άγιοι, λέξεις και εικόνες"Βραδυνή"271/3/2008