Βιβλίο
Οργή

Wilbur Smith
Μετάφραση: Αλέκος Μανωλίδης
Αθήνα
Bell / Χαρλένικ Ελλάς
Αριθμός Έκδοσης: 2
2005
Ημερομηνία Πρώτης Έκδοσης: 1988
σ. 793
Σχήμα: 18χ12
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-450-210-3
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Rage
Bell Best Seller
Σημειώσεις: 1η έκδοση: Ιούλιος 1988.
Εξαντλημένο
Τιμή: 9.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 28-02-2005)
Περίληψη:

"Ποτέ άλλοτε μια χώρα δεν διχάστηκε τόσο βαθιά...
Ποτέ άλλοτε το πεπρωμένο ενός έθνους δεν συναντήθηκε τόσο δραματικά με το πεπρωμένο μιας οικογένειας..."

Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει πια τελειώσει, αλλά για τη Νότια Αφρική η πιο ταραγμένη εποχή της ιστορίας μόλις αρχίζει. Τα φυλετικά μίση -ανάμεσα στους Μπόερς και τους Άγγλους, τους λευκούς και τους μαύρους- θεριεύουν και απειλούν να καταστρέψουν, τελειωτικά και ανεπανόρθωτα, τη χώρα.
Στην καρδιά της σύγκρουσης, οι δρόμοι του Μάνφρεντ Ντε λα Ρέι και του Σάσα Κόρτνεϊ διασταυρώνονται ξανά. Οι δυο ετεροθαλείς αδερφοί, που τους ενώνει το αίμα και τους χωρίζει το αβυσσαλέο μίσος, αναγκάζονται να συμμαχήσουν προσωρινά.
Υπουργοί στην ίδια κυβέρνηση, θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι με τις οδυνηρές συνέπειες του απαρτχάιντ -την αυξανόμενη απομόνωση της χώρας τους, την εξέγερση των μαύρων, που πνίγεται στο αίμα, τις ολοένα πιο βίαιες συγκρούσεις- αλλά και τις συνέπειες της τυφλής φιλοδοξίας και της ακόρεστης δίψας τους για εξουσία.
Καθώς το ποτάμι της οργής σαρώνει τα πάντα γύρω τους, η έχθρα ανάμεσά τους φουντώνει ξανά. Καταστροφικά και αμετάκλητα ενωμένοι στο ίδιο παράξενο πεπρωμένο, λίγο πριν παραδώσουν τα ηνία στην επόμενη γενιά, οι δύο άντρες βαδίζουν προς την τελική και πιο σκληρή αναμέτρησή τους...
Μετά το "Στην καυτή άμμο" και τη "Δύναμη των όπλων", ο Smith συνεχίζει το έπος των Κόρτνεϊ της Αφρικής, σ' ένα μυθιστόρημα γεμάτο πάθος και κινδύνους, στην καρδιά των ιστορικών γεγονότων που συγκλόνισαν τον κόσμο και καθόρισαν τη μοίρα ενός έθνους.