Βιβλίο
Η ανάβαση στο Ραμ Ντουντλ

Ουίλιαμ Ε. Μπάουμαν
Μετάφραση: Αντώνης Καλοκύρης
Αθήνα
Κέδρος
2004
σ. 219
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-04-2559-8
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The ascent of Rum Doodle
Ξένη Πεζογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.22€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 28-07-2010)
Περίληψη:

Μια ομάδα Βρετανών σχεδιάζουν να κατακτήσουν το Ραμ Ντουντλ, την υψηλότερη κορφή του κόσμου, σίγουροι ότι με τον άθλο τους αυτό θα δοξάσουν τη βρετανική αυτοκρατορία.
Με βαρύ αίσθημα ευθύνης, ο αρχηγός της αποστολής σερ Χιούτζλι Χάβερινγκ κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή ορειβατών. Ο Χάμφρεϊ Τζανγκλ, ειδικός στις επικοινωνίες, δίνει δείγμα των ικανοτήτων του ως οδηγού από την παραμονή της αναχώρησής τους: παίρνει λάθος κατεύθυνση και, αντί του Λονδίνου, καταλήγει στο Μπουένος Άιρες. Ο Λάνσελοτ Κόνσταντ, γλωσσολόγος και υπεύθυνος των αχθοφόρων, εξαιτίας ενός αμελητέου λάθους στην προφορά, καταφέρνει να συγκεντρώσει τριάντα αντί για τρεις χιλιάδες αχθοφόρους από το Γιογκιστάν, τη χώρα την οποία πρέπει να διασχίσουν προκειμένου να φτάσουν στο βουνό. Χάρη στους ψύχραιμους υπολογισμούς του Τομ Μπάρλεϊ, υπεύθυνου ανεφοδιασμού, η ατρόμητη ομάδα θα λιμοκτονήσει στο ταξίδι της επιστροφής. Όσο για το γιατρό της αποστολής, Ρίντλεϊ Πρόουν, η παρουσία του -έστω και σε ύπτια θέση λόγω της μιας ή της άλλης ασθένειας που τον ταλαιπωρεί κατά τη διάρκεια της ανάβασης- αποτελεί εγγύηση για την ασφάλεια των συντρόφων του.
"Η ανάβαση στο Ραμ Ντουντλ" κυκλοφόρησε στην Βρετανία το 1956, τρία μόλις χρόνια μετά την κατάκτηση της κορυφής του Έβερεστ από τον σερ Έτμουντ Χίλαρι και τον οδηγό του Τένζινγκ Νοργκάι. Ορειβατική σάτιρα, απολαυστική περιπέτεια και συγχρόνως μια καυστική ματιά στους επημέρνους υπήκοους της άλλοτε ένδοξης βρετανικής αυτοκρατορίας, αποτελεί ένα κλασικό έργο στο χώρο του αλπινισμού.

Κριτικές - Παρουσιάσεις: