Βιβλίο
Η σεξουαλική συμπεριφορά του ανθρώπου

Νίκος Βαϊδάκης
Αθήνα
Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
2005
σ. 360
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-8071-82-7
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 40.76€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 06-10-2005)
Περίληψη:

Η ανθρώπινη σεξουαλική συμπεριφορά ποικίλλει τόσο πολύ και οι συσχετίσεις της με όλες σχεδόν τις πλευρές της ζωής είναι τόσο περίπλοκες, ώστε η εμπεριστατωμένη κατανόησή της αποτελεί πολύ δύσκολο έργο. Θα έλεγε κανείς ότι όποιος το επιχειρήσει, είναι υποχρεωμένος να συνεκτιμήσει το σύνολο των ανθρώπινων δραστηριοτήτων.
Στο βιβλίο αυτό γίνεται μια προσπάθεια προσέγγισης των βιο-ψυχο-κοινωνικών παραμέτρων που διαμορφώνουν τη σεξουαλικότητα, η οποία, με τη σειρά της, αποτελεί το βασικό τμήμα της προσωπικότητας. Κύριο όργανο ρύθμισης της σεξουαλικής συμπεριφοράς είναι ο εγκέφαλος. Η διαφοροποίηση του εγκεφάλου, ανάλογα με το φύλο, προσδιορίζει βασικά την αρσενική ή θηλυκή συμπεριφορά, η οποία ολοκληρώνεται από κοινωνικές και ψυχολογικές επιδράσεις. Με βάση τη διεθνή βιβλιογραφία περιγράφονται η φυσιολογία της σεξουαλικής λειτουργίας, οι διαταραχές της, καθώς και οι μεταβολές της με την πάροδο της ηλικίας. Γίνεται επίσης ανασκόπηση σε βασικές έννοιες που αφορούν τις παραφιλικές συμπεριφορές και την ομοφυλοφιλία.
Θεμελιώδους σημασίας για την πορεία μιας σχέσης είναι τα ψυχολογικά δυναμικά που αναπτύσσονται από το μετασχηματισμό του ατόμου σε ζεύγος, οι συγκρούσεις που εμφανίζονται και η ενδεχόμενη ανάληψη γονεϊκών ρόλων. Με αυτές τις έννοιες, αφιερώνεται ένα κεφάλαιο στο ρόλο της σεξουαλικής λειτουργίας στο πλαίσιο του γάμου.