Βιβλίο
Στην άκρη του κόσμου

Colleen McCullough
Μετάφραση: Βικτώρια Τράπαλη
Αθήνα
Bell / Χαρλένικ Ελλάς
Αριθμός Έκδοσης: 1
2005
σ. 640
Σχήμα: 18χ12
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-450-822-8
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The touch
Bell Best Seller
Κυκλοφορεί
Τιμή: 8.30€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 21-03-2005)
Περίληψη:

Στην πατρίδα του τη Σκοτία, θυμούνταν όλοι τον Αλεξάντερ Κίνρος σαν έναν παραγιό μηχανουργείου και άθεο επαναστάτη. Κι όταν, χρόνια αργότερα, τους έγραψε από τη μακρινή Αυστραλία ζητώντας να του στείλουν μια νύφη, οι συγγενείς του πληροφορήθηκαν κατάπληκτοι ότι ήταν πια ένας άνθρωπος με αμύθητη περιουσία και μεγάλη δύναμη. Φτάνοντας στο Σίδνεϊ μετά από ένα δύσκολο ταξίδι, η δεκαεξάχρονη Ελίζαμπεθ Ντράμοντ συναντά τον μέλλοντα σύζυγό της, που από την πρώτη στιγμή την τρομάζει και την απωθεί. Μη έχοντας όμως άλλη επιλογή, τον παντρεύεται και τον ακολουθεί σ' ένα άγριο, ακατοίκητο μέρος, όπου ο Αλεξάντερ έχει ιδρύσει τη δική του πόλη, το Κίνρος, στους πρόποδες ενός βουνού, που κρύβει μέσα του το μεγαλύτερο χρυσωρυχείο του κόσμου.
Εκεί θα ζήσει η Ελίζαμπεθ, απομονωμένη στο αρχοντικό του Αλεξάντερ, μ' έναν άντρα που κρατάει ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής του μακριά της. Αυτό, στο οποίο κυριαρχεί η αισθησιακή και δυναμική Ρούμπι Κοστεβάν, ερωμένη του από χρόνια και κρυφή συνεταίρος στις επιχειρήσεις του.
Ο Αλεξάντερ, μαθημένος να ικανοποιεί κάθε του επιθυμία, τις θέλει και τις δύο. Και γιατί όχι; Τολμηρός και ευφυής, έχει το μυστικό χάρισμα του Μίδα σε ό,τι κάνει, που, ωστόσο, ως προς αυτές τις δύο γυναίκες τον προδίδει... Οι τρεις αυτοί άνθρωποι και μαζί, οι δύο κόρες της Ελίζαμπεθ, η πανέξυπνη Νελ και η όμορφη, βασανισμένη Άννα, ο γιος της Ρούμπι, ο Λη, και μια πλειάδα άλλων χαρακτήρων, θα πλέξουν αξεδιάλυτα τις ζωές τους σε μια συναρπαστική πορεία με απρόσμενες ανατροπές και μια συγκλονιστική κορύφωση.

Όπως "Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας", το νέο μυθιστόρημα της Κολίν Μακάλοου είναι ταυτόχρονα μια ιστορία αγάπης και ένα οικογενειακό έπος, γεμάτο πάθος και πόνο. Η Μακάλοου έχει έναν μοναδικό τρόπο να μεταδίδει την αίσθηση του τόπου και την ψυχογραφία των ηρώων της, καθώς αποτυπώνει με φοβερή ζωντάνια την απελπισμένη ανάγκη τους να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα σε μια ξένη χώρα...