Βιβλίο
Διαδρομές
Ο Βύρων Θεοδωρόπουλος αφηγείται στην Ινώ Αφεντούλη

Βύρων Θεοδωρόπουλος
Ινώ Αφεντούλη
Αθήνα
Ποταμός
Αριθμός Έκδοσης: 1
2005
σ. 244
Σχήμα: 21χ13
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-8350-90-8
Κυκλοφορεί
Τιμή: 15.28€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 05-04-2005)
Περίληψη:

Σαν άσκηση "προφορικής ιστορίας", με μια σειρά έντεκα συνεντεύξεων ο Βύρων Θεοδωρόπουλος αφηγείται στην Ινώ Αφεντούλη τις πολλαπλές διαδρομές του σε τριάντα πέντε χρόνια διπλωματικής υπηρεσίας· ταυτόχρονα, διαλέγεται μαζί της για τα μεγάλα θέματα της σημερινής διεθνούς ζωής.
Ποικίλες ήταν οι διαδρομές στη μακρόχρονη διπλωματική ζωή του Β.Θ. Έζησε τα πρώτα βήματα του ΟΗΕ όπως και την αρχή της συμμετοχής μας στο ΝΑΤΟ. Χειρίσθηκε υπεύθυνα τα ευρωπαϊκά θέματα τόσο την εποχή της σύνδεσης με την ΕΟΚ όσο και τη μεγάλη διαπραγμάτευση για την ένταξή μας. Πέρασε χρόνια υπηρετώντας στην Τουρκία. Έζησε τα δυο μεγάλα χτυπήματα κατά του Ελληνισμού στην Κωνσταντινούπολη και στην Αλεξάνδρεια. Πέρασε δύσκολες ώρες με τα κυπριακά θέματα.
Κάθε μια απ' αυτές τις ποικίλες διαδρομές διανθίζεται στην περιγραφή της και με προσωπικές εντυπώσεις, αναμνήσεις από τόπους που πέρασε και πρόσωπα που γνώρισε. Δεν παραλείπει τις ευτράπελες πτυχές της ζωής του διπλωμάτη αλλά και τις συγκινήσεις που του προσέφερε το επάγγελμα.