Βιβλίο
Φαντάσματα μόνο
Διηγήματα

Γιούντιθ Χέρμαν
Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου
Αθήνα
Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Αριθμός Έκδοσης: 1
2005
σ. 287
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-05-1184-0
Γλώσσα πρωτοτύπου: γερμανικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Nichts als Gespenster
Ξένη Λογοτεχνία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 5.91€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 15-04-2013)
Περίληψη:

Αγάπη μου, είσαι καλά; Σήμερα κουράστηκα πολύ, πέφτω για ύπνο -είναι δέκα η ώρα- τα πόδια μου πλήγιασαν, με χτύπησαν τ' αναθεματισμένα τα καινούργια παπούτσια. Ψώνισα φρούτα και γάλα και κρασί, άλλα λεφτά δεν είχα. Τηλεφώνησε ο Α. και ρώτησε που ήσουν, κι εγώ είπα ότι είχες βγει κι έψαχνες κάτω απ' όποια πέτρα έβρισκες μπροστά σου για κάποιο μήνυμα. Μήπως δεν έπρεπε να το πω; Καληνύχτα και τα λέμε αύριο, φιλιά, Ρ.
Στις επτά ιστoρίες της συλλογής αυτής η Γιούντιθ Χέρμαν ταξιδεύει τους πρωταγωνιστές της σε διαφορετικά μέρη του κόσμου: στο Βερολίνο, στη Βενετία, στο Κάρλοβι Βάρι, στην Πράγα, στην Ισλανδία, στην έρημο της Νεβάδα και στη νορβηγική πόλη Τρόμσε. Ωστόσο δεν ενδιαφέρεται για τις ταξιδιωτικές τους εντυπώσεις. Τα διηγήματά της πραγματεύονται τη γνωστή παλιά ιστορία της ανθρώπινης ανάγκης για αγάπη. Οι τοποθεσίες και οι διαδρομές αποτελούν τον καμβά του σύγχρονου Δυτικού κόσμου, όπου αναπτύσσονται δύσκολες σχέσεις όλων των ειδών, όπου οι ήρωες διαπραγματεύονται συναισθήματα και όρια.
Η Γιούντιθ Χέρμαν, πολυβραβευμένη και πολυμεταφρασμένη, παρά τη νεαρή ηλικία της, γνωρίζει εξαιρετική απήχηση στη Γερμανία. Έχει γραφτεί για αυτήν ότι "ξετυλίγει τις εικόνες της κινηματογραφικά, κατά τους σύγχρονους βιρτουόζους κινηματογραφιστές της θλίψης, τον Τζιμ Τζάρμους και τον Άκι Καουρισμάκι".