Βιβλίο
Η γυναίκα του χαρτογράφου
Μια αληθινή ιστορία έρωτα, θανάτου και επιβίωσης στον Αμαζόνιο

Ρόμπερτ Γουίτακερ
Μετάφραση: Αλέξης Εμμανουήλ
Αθήνα
Ωκεανίδα
Αριθμός Έκδοσης: 1
2005
σ. 531
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-410-380-5
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The Mapmaker's Wife
Η Περιπέτεια του Ανθρώπου
Κυκλοφορεί
Τιμή: 16.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 09-02-2011)
Περίληψη:

Μια επική ιστορία αγάπης με φόντο τη σπουδαιότερη επιστημονική αποστολή στον κόσμο
Ένας ύμνος στη γυναικεία αποφασιστικότητα και τη δύναμη της αφοσίωσης.
Βασιζόμενος στα κείμενα των Γάλλων χαρτογράφων, οι οποίοι στις αρχές του 18ου αιώνα επιχείρησαν να διαπιστώσουν το ακριβές σχήμα της γης, σκαρφαλώνοντας στις Περουβιανές Άνδεις, ο Ρόμπερτ Γουίτακερ υφαίνει μια συναρπαστική ιστορία γεμάτη περιπέτειες, μηχανορραφίες κι επιστημονικά επιτεύγματα.
Στις αρχές του 18ου αιώνα, μια ομάδα εννιά Γάλλων και δύο Ισπανών επιστημόνων ξεκίνησε για μια επικίνδυνη αποστολή στη νοτιοαμερικανική ήπειρο: Μελετώντας φυτά και ορυκτά, σκαρφάλωσαν τόσο ψηλά στις Άνδεις όσο κανένας άλλος Ευρωπαίος μέχρι τότε, χαρτογραφώντας τον Αμαζόνιο και το πιο σημαντικό απ' όλα, μετρώντας με ακρίβεια για να διαπιστώσουν το ακριβές σχήμα της γης. Αψηφώντας τη ζούγκλα, κατάφεραν με δυσκολία να ολοκληρώσουν την αποστολή τους, που κράτησε πάνω από δέκα χρόνια κι αποκάλυψε τα μυστήρια μιας σχεδόν άγνωστης ηπείρου σ' έναν κόσμο που διψούσε για νέες ανακαλύψεις. Ο ένας δολοφονήθηκε, ένας άλλος υπέκυψε στον πυρετό κι ένας τρίτος -ο Ζαν Γκοντέν- παντρεύτηκε μια Περουβιανή, την Ισαμπέλ Γραμεσόν. Η ιστορία τους έγινε θρύλος, ένας ύμνος στην αγάπη και στην ανθρώπινη θέληση για επιβίωση.
Μετά την αποστολή, ο Ζαν και η σύζυγός του Ισαμπέλ, δυο αθώα θύματα πιασμένα στον ιστό της διεθνούς διπλωματίας, περιπλανήθηκαν στον Αμαζόνιο. Το μοναχικό ταξίδι της Ισαμπέλ σε αναζήτηση του Ζαν μετά από είκοσι χρόνια χωρισμού κατέπληξε την Ευρώπη της εποχής, αφού η επιβίωσή της -γεγονός πρωτόγνωρο στα χρονικά της εξερεύνησης του Αμαζονίου- αποτελεί αδιάψευστη απόδειξη της ανθρώπινης καρτερίας, της γυναικείας αποφασιστικότητας και της δύναμης της αφοσίωσης.