Βιβλίο
Προσωπικότητα
Μυθιστόρημα

Andrew O' Hagan
Μετάφραση: Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης
Αθήνα
Πόλις
Αριθμός Έκδοσης: 1
2005
σ. 462
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-435-063-6
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Personality
Κυκλοφορεί
Τιμή: 20.39€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 16-05-2005)
Περίληψη:

H "Προσωπικότητα" αρχίζει με το λόγια της Τζούντι Γκάρλαντ: "Έχουμε ανάγκη το χειροκρότημα. Μ' αυτό ζούμε. Όταν δεν έχεις αρκετό θόρυβο γύρω σου, ο θόρυβος μέσα σου σε συνθλίβει."
Η ηρωίδα της "Προσωπικότητας", ένα δεκατριάχρονο κορίτσι Ιταλικής καταγωγής που ζει σ' ένα μικρό νησί της Σκοτίας, προικισμένο με καταπληκτική φωνή, έρχεται πρώτη σε μια τηλεοπτική εκπομπή για νέα ταλέντα και γίνεται σταρ της ποπ μουσικής μέσα σε μια μέρα. Ακολουθούν δίσκοι, περιοδείες στην Αμερική, συναυλίες στις καλύτερες αίθουσες, σόου στην τηλεόραση, συνεργασία με τον Ντην Μάρτιν.
Η επιτυχία όμως, μια επιτυχία που οφείλεται εν πολλοίς στο επίμονο όνειρο της μητέρας της ηρωίδας για δημοσιότητα, έχει τίμημα.
Το "κορίτσι με τη χρυσή φωνή" χάνει τον εαυτό της μέσα στη φήμη της που καλλιεργείται από τα μίντια και την αγορά, γίνεται θύμα της εικόνας που έχουν οι άλλοι γι' αυτήν και εξαπολύει έναν ανηλεή πόλεμο ενάντια στο ίδιο της το κορμί αναπτύσσοντας νευρική ανορεξία που την οδηγεί στα πρόθυρα του θανάτου.
Η "Προσωπικότητα", γύρω από τον κεντρικό χαρακτήρα της Μαρίας Ταμπίνι, φιλοξενεί κι άλλους ήρωες, ζωντανούς και πολύπλοκους, που κλείνουν μέσα στις συναρπαστικές ιστορίες τους το πορτρέτο μιας ολόκληρης κοινωνίας, την ιστορία της, το πνεύμα και τη νοοτροπία της.