Βιβλίο
Ανθολόγιο θεατρικών μονολόγων: Ξένοι συγγραφείς
Εισαγωγές στη διαδρομή του θεάτρου από το ρωμαϊκό μέχρι το ευρωπαϊκό και αμερικάνικο του 20ου αιώνα. Βιογραφίες συγγραφέων, υπόθεση έργων

Ειρήνη Κανακάκη
κ.ά.
Μετάφραση: Συλλογικό έργο
Ανθολόγος: Ειρήνη Κανακάκη
Επιμέλεια: Ειρήνη Κανακάκη
Αθήνα
Δωδώνη
2005
σ. 766
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Πανόδετο
ISBN: 978-960-385-321-3
Παγκόσμιο Θέατρο
Σημειώσεις: Συγγραφική επιμέλεια: Ειρήνη Κανακάκη.
Εξαντλημένο
Τιμή: 74.55€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 17-05-2005)
Περίληψη:

Το "Ανθολόγιο θεατρικών μονολόγων, ξένοι συγγραφείς", επιχειρεί να παρουσιάσει τη διαδρομή του θεάτρου από το ρωμαϊκό μέχρι το ευρωπαϊκό και αμερικάνικο του εικοστού αιώνα. Απευθύνεται ως "θεατρικός χάρτης" στο ευρύ κοινό αλλά και ως "πρακτικό βοήθημα" στους σπουδαστές και μετόχους της δραματικής τέχνης.
Υπηρετώντας αυτόν το στόχο εντάχθηκαν κατά χρονολογική σειρά εισαγωγές στα ιστορικά και καλλιτεχνικά χαρακτηριστικά των αναφερόμενων περιόδων.
Ακουλουθεί βιογραφικό σημείωμα των συγγραφέων από τα έργα των οποίων επιλέχθηκαν οι μονόλογοι. Σε αυτά τα βιογραφικά σημειώματα καταγράφηκε, κατά το δυνατόν, η εργογραφία των συγγραφέων καθώς και τα ονόματα των μεταφραστών, που η εργασία τους έχει εκδοθεί και είναι προσβασιμή στο κοινό. Αμέσως μετά δίνεται η ταυτότητα του έργου, το είδος του, ο αριθμός των πράξεων και των προσώπων που μετέχουν σε αυτά συνολικά, αλλά κατά φύλο και τέλος μια σύνοψη της υπόθεσής του. Έπονται οι μονόλογοι και τελικά παρέχονται σε σημειώσεις τα στοιχεία και των άλλων μεταφράσεων του ίδιου έργου που έχουν κυκλοφορήσει.
Τέλος, παρατίθενται πίνακες αλφαβητικών ευρετηρίων των συγγραφέων και των έργων κατά τον αριθμό των πράξεων που συμπεριλαμβάνονται στο "Ανθολόγιο".