Βιβλίο
Ελληνική μυθολογία

Στέλλα Καλογεράκη
Εικονογράφος: Στέλλα Καλογεράκη
Ρέθυμνο
Mediterraneo Editions
2004
σ. 143
Σχήμα: 21χ12
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-8227-29-3
Περιέχει Βιβλιογραφία
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 9.69€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 26-05-2005)
Περίληψη:

Οι μύθοι για το δωδεκάθεο, τους μικρότερους θεούς, τους ήρωες, πανελλήνιους και τοπικούς, και τις μυθικές εκστρατείες, όπως ιστορήθηκαν από τους αρχαίους Έλληνες και περιγράφηκαν από τους ποιητές τους, ζωντανεύουν σ' αυτό το βιβλίο και ταξιδεύουν τον αναγνώστη στη μαγεία ενός κόσμου φανταστικού.
Θεοί "κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν" του ανθρώπου, με αδυναμίες και πάθη αλλά ταυτόχρονα παντοδύναμοι, λαμπεροί, αθάνατοι κι αγέραστοι. Ήρωες ανθρώπινοι μα με αξεπέραστη φυσική δύναμη, παλικαριά κι αυτοθυσία. Ζωόμορφες δευτερεύουσες θεότητες, μονόφθαλμοι
Κύκλωπες, αλογόσωμοι Κένταυροι, ερμαφρόδιτα όντα και φοβερά τέρατα, εξάπτουν την φαντασία, ψυχαγωγούν και διδάσκουν συνθέτοντας τις απαρχές του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Η πλουσιότερη μυθολογία του κόσμου ιστορείται εύληπτα και εικονογραφείται πλούσια με παραστάσεις από την αρχαία ελληνική τέχνη, αλλά και από έργα του μεσαίωνα, της αναγέννησης και της σύγχρονης εποχής, αποδεικνύοντας πως ποτέ δεν έπαψε ν΄ αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες. Ο Δίας, η Ήρα, η Αθηνά, η Αφροδίτη, ο Απόλλωνας, ο Ηρακλής, ο Θησέας, ο Αχιλλέας, γρήγορα ξεπέρασαν τα σύνορα της Ελλάδας εμπνέοντος καλλιτέχνες και συνθέτοντας παγκόσμια πρότυπα δύναμης, σοφίας και ομορφιάς.