Βιβλίο
Όποιος γυρίζει δεν έφυγε ποτέ

Μορίς Φαρχί
Μετάφραση: Ρένα Χατχούτ
Αθήνα
Ωκεανίδα
Αριθμός Έκδοσης: 1
2005
σ. 498
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-410-388-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Young Turk
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.17€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 31-05-2007)
Περίληψη:

Με φόντο την περίοδο του Ναζισμού, σε μια πολυφυλετική Τουρκία που δίνει καταφύγιο σε πολλούς Εβραίους που το σκάζουν απ' την Ευρώπη, μια ομάδα νεαροί φίλοι αγωνίζονται να κατανοήσουν τα γεγονότα, ενώ στροβιλίζονται (και το απολαμβάνουν) στις σεξουαλικές και συναισθηματικές ανακαλύψεις της εφηβείας.
Μια σαγηνευτική γυναίκα μυεί τον Μουσταφά και τους συμμαθητές του στις σαρκικές απολαύσεις με γλυκό τριαντάφυλλο· ο Μουσά ανακαλύπτει πόσο σκληρό είναι να πλησιάζεις στην ενηλικίωση όταν τον διώχνουν από τα γυναικεία λουτρά· ο Μπιλάλ, ένα δεκατετράχρονο Εβραιόπουλο, ξεκινάει για την Ελλάδα για να σώσει την αδερφή της μητέρας του· κι ένα ορφανό σ' ένα τσίρκο, γνωστό μόνο με το όνομα "Κοπελιά", ερωτεύεται τρελά τον καινούργιο ακροβάτη...
Το "Όποιος γυρίζει δεν έφυγε ποτέ" είναι ένα μυθιστόρημα σε δεκατρείς πράξεις. Στα χνάρια του Χούλιο Κορτάσαρ και του Ίταλο Καλβίνο, ο Μορίς Φαρχί ξετυλίγει με μαεστρία μια πανέξυπνα δομημένη κι ερεθιστική ερωτική ιστορία για την αγάπη, το θάρρος και τη διαμόρφωση της συνείδησης.