Βιβλίο
Διονύσιος Σολωμός. Ο βίος, το έργο, η ποιητική του
Φιλολογική μελέτη και ηλεκτρονική έκδοση

Συλλογικό έργο
Επιμέλεια: Ερατοσθένης Γ. Καψωμένος
Παναγιώτα Γκότση
Πανταζής Μάντζιος
Κωνσταντίνα Χαλιάσου
Αθήνα
Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων
Αριθμός Έκδοσης: 1
2005
σ. 135
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-88397-1-7
Σημειώσεις: Συνεργαζόμενοι φορείς: Πενεπιστήμιο Ιωαννίνων. Εργαστήρι Θεωρίας Κειμένων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Μουσικό Τμήμα, Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου. Πρόλογος: Άννα Μπενάκη - Ψαρούδα, πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.
Περιέχει: Cd-Rom
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 25.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 23-03-2016)
Περίληψη:

Η παρούσα έκδοση είναι προϊόν επιστημονικής έρευνας, που ανατέθηκε το 1998 από τη Βουλή σε διεπιστημονική ερευνητική ομάδα, αποτελούμενη από τρεις επιστημονικούς φορείς (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και Ινστιτούτο Επεξεργασίας Λόγου) με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Ερατοσθένη Γ. Καψωμένο, στο πλαίσιο του εορτασμού των διακοσίων χρόνων από τη γέννηση του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού.

Καρπός αυτής της έρευνας υπήρξε αφενός μια φιλολογική μελέτη σε μορφή βιβλίου, η οποία αποκαλύπτει με σύγχρονες συστηματικές μεθόδους τα μυστικά του ποιητικού εργαστηρίου του Σολωμού, αφετέρου μια έκδοση σε ηλεκτρονική μορφή (Οπτικός δίσκος - CD - ROM) με αξιοποίηση των πολυμέσων, που προσφέρονται για πολλαπλές έρευνες, από τις οποίες θα προκύψει μια βαθύτερη και πληρέστερη γνώση της ποίησης του Σολωμού. [...]

(Άννα Μπενάκη - Ψαρούδα, από τον πρόλογο του βιβλίου)