Βιβλίο
Η αλληλογραφία των τριών

Συλλογικό έργο
Παστερνάκ
Τσβετάγιεβα
Ρίλκε
Μετάφραση: Σταυρούλα Αργυροπούλου
Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας
Αθήνα
Μεταίχμιο
2005
σ. 391
Σχήμα: 21χ13
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-375-842-6
Γλώσσα πρωτοτύπου: ρωσικά
Σημειώσεις: Πρόλογος: Σούζαν Σόνταγκ. Μετάφραση από τα ρωσικά: Σταυρούλα Αργυροπούλου. Μετάφραση από τα γερμανικά: Γιώργος Δεπάστας.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 20.39€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 13-06-2005)
Περίληψη:

Το βιβλίο αυτό είναι ένα πορτρέτο του ιερού παραληρήματος για την τέχνη. Οι συμμετέχοντες είναι τρεις, ένας θεός και δύο λάτρεις του, που επίσης λατρεύουν ο ένας τον άλλον (και που εμείς, διαβάζοντας τα γράμματά τους, ξέρουμε πως θα είναι μελλοντικοί θεοί). Ένα ζευγάρι νέων ρώσων ποιητών, που έχουν ανταλλάξει επί χρόνια φλογερά γράμματα για τη δουλειά και τη ζωή, αρχίζουν να αλληλογραφούν με έναν μεγάλο γερμανό ποιητή που είναι και για τους δύο η ενσάρκωση της ποίησης. Αυτό το τρίγωνο ερωτικών γραμμάτων -γιατί τέτοια είναι- αποτελεί μια ασύγκριτη δραματοποίηση της φλόγας για την ποίηση και για την πνευματική ζωή.
(Σούζαν Σόνταγκ)
Αυτή η έκδοση πραγματεύεται ένα λογοτεχνικό φαινόμενο εξαιρετικής έντασης και τραγικότητας. Η αλληλογραφία τριών ευρωπαίων ποιητών -που διακόπτεται με το θάνατο του γηραιότερου, του Ράινερ Μαρία Ρίλκε- διήρκεσε πάνω από τέσσερις μήνες του έτους 1926. Σ’ αυτήν συμπυκνώνεται και διαθλάται όπως σε ένα κοίλο κάτοπτρο η πολύχρονη αλληλογραφία των δύο άλλων αλληλογράφων, της Μαρίνα Τσβετάγιεβα και του Μπαρίς Παστερνάκ.