Βιβλίο
Ο πόλεμος των κόσμων
Μυθιστόρημα

Χ. Τζ. Γουέλς
Μετάφραση: Βαγγέλης Κατσάνης
Αθήνα
Ψυχογιός
2005
σ. 434
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-274-935-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The War of the Worlds
Σημειώσεις: Επανέκδοση: Γαβριηλίδης, 1993· Ερατώ, 2003. Εισαγωγή: Μπράιαν Όλντις. Σημειώσεις: Άντι Σόγερ. Βιογραφικό σημείωμα: Πάτρικ Πάριντερ.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 7.97€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 22-09-2010)
Περίληψη:

Ζωή πέρα από τον πλανήτη Γη, εισβολή, εξέλιξη και πιθανή εξόντωση του ανθρώπινου είδους... Όλα αυτά σ' ένα μυθιστόρημα γραμμένο εν έτει 1898
από τον Χέρμπερτ Τζορτζ Γουέλς.
Αρειανοί εισβάλλουν στη Γη, αναζητώντας ένα φιλόξενο γι' αυτούς πλανήτη. Προσγειώνονται στην Αγγλία και σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Κάθε προσπάθεια αντίστασης των ανθρώπων ενάντια στους Αρειανούς καταλήγει μάταιη.
Οι τεράστιες φονικές μηχανές τους, εξοπλισμένες με εξελιγμένη τεχνολογία, είναι έτοιμες να αφανίσουν το ανθρώπινο γένος, τα πάντα... Η ειρηνική αγγλική ύπαιθρος φλέγεται και τα αποτελέσματα είναι ολέθρια.
Η Αγγλία της βικτοριανής εποχής θεωρεί την ατμομηχανή επίτευγμα της τεχνολογίας και την αεροπλοΐα όνειρο, ενώ οι άνθρωποι είναι αβοήθητοι μπροστά στη φονική θερμική ακτίνα, που εξαπολύουν τα πανίσχυρα όντα από τον "κόκκινο πλανήτη". Σύντομα οι επιζώντες θα ανακαλύψουν πως ό,τι απέμεινε είναι η επιστροφή στην Παλαιολιθική Εποχή!
Το βιβλίο μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ, σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ.