Βιβλίο
Το μεγάλο βιβλίο του καφέ
Πλήρης οδηγός που ακολουθεί τον καφέ στο ταξίδι του από τον απλό κόκκο μέχρι το ακαταμάχητο ρόφημα

Mary Banks
Christine McFadden
Catherine Atkinson
Μετάφραση: Ανδρέας Σοκοδήμος
Μετάφραση: Βαρβάρα Παξινού
Αθήνα
Τσιτσιλώνης Α.
2005
σ. 304
Σχήμα: 30χ24
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-8058-33-0
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The world encyclopedia of coffee
Περιέχει Βιβλιογραφία
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 71.33€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 07-07-2005)
Περίληψη:

Πλήρης έγχρωμος οδηγός για τον καφέ: η ιστορία του, πού καλλιεργείται, οι κόκκοι, τα είδη καβουρδίσματος και άλεσης, και πώς μπορείτε να τον παρασκευάσετε και να τον απολαύσετε.
Περιλαμβάνει συνοπτική αναφορά στις χώρες-παραγωγούς καφέ ανά τον κόσμο, και την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά των διαφορετ��κών ειδών καφέ που παράγουν.
Εξερευνά την ιστορία του καφέ και τον σπουδαίο κοινωνικο-οικονομικό ρόλο που διαδραμάτισε στην ιστορία, από το ξεκίνημά του στη Μέση Ανατολή μέχρι σήμερα.
Ειδικές οδηγίες για όλους τους κόκκους, τα χαρμάνια, το άλεσμα, το καβούρδισμα και τον απαραίτητο εξοπλισμό -επίσης χρήσιμες πληροφορίες για τον ντεκαφεϊνέ και τον στιγμιαίο καφέ.
Ένα συναρπαστικό ταξίδι του καφέ από τα εξωτικά καφενεία της Τουρκίας μέχρι τα σημερινά coffee bars.
Πώς να παρασκευάζετε ένα ικανοποιητικό, απολαυστικό φλυτζάνι καφέ -συμπεριλαμβανομένων όλων των κλασσικών καφέδων, όπως καφές με γάλα, καπουτσίνο και εσπρέσσο.
Πάνω από 70 συνταγές με βάση τους τον καφέ -γευστικότατα σουφλέ και μαρέγκες, πουτίγκες, παγωμένα επιδόρπια, επιδόρπια με φρούτα και προκλητικά κέικς, γλυκίσματα, ψωμάκια και μπισκότα.