Βιβλίο
Το λουλούδι του χιονιού και η μυστική βεντάλια

Λίζα Σι
Μετάφραση: Αλέξης Εμμανουήλ
Αθήνα
Ωκεανίδα
Αριθμός Έκδοσης: 1
2005
σ. 459
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-410-396-6
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Snow Flower and the Secret Fan
Κυκλοφορεί
Τιμή: 16.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 09-02-2011)
Περίληψη:

Ένα μυθιστόρημα ύμνος στη φιλία και στην ψυχική δύναμη των γυναικών.
Δυο μικρές Κινέζες δένονται με αιώνια φιλία από τα επτά τους χρόνια. Ζουν μαζί τα πιο σημαντικά γεγονότα της ζωής τους, τους γάμους με τους άντρες που τους επιβάλλουν οι οικογένειές τους, τις χαρές και τις τραγωδίες της μητρότητας, τις κοινωνικές αναταραχές, την αγάπη και τις παρεξηγήσεις τους.
Και όλ' αυτά τα καταγράφουν ανελλιπώς σε μια βεντάλια που την περνάει η μια στην άλλη, στην κρυφή γλώσσα των γυναικών, τη νου σου, που είχαν αναπτύξει οι γυναίκες στην Κίνα για να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους, ξεγλιστρώντας από τον ασφυκτικό κλοιό του κόσμου των αντρών.
"Είναι μια ιστορία για τη γυναικεία φιλία και τι σημαίνει να είσαι γυναίκα", λέει η Λίζα Σι. "Η ζωή μας σήμερα είναι εντελώς διαφορετική από τη ζωή των γυναικών της εποχής της νου σου, όμως μέσα μας παραμένουμε ίδιες".
Η τελευταία αυθεντική κάτοχος της νου σου, η Yang Huanyi, πέθανε το Σεπτέμβριο του 2004. "Σήμερα, οι νεαρές γυναίκες μαθαίνουν τη γλώσσα όπως μαθαίνει κανείς έναν εθνικό χορό ή ένα φολκλορικό τραγούδι", λέει η συγγραφέας. "Η Yang Huanyi όμως είχε μάθει τη μυστική γλώσσα των γυναικών επειδή ήταν ο μοναδικός τρόπος να επικοινωνεί με τις φίλες της".