Βιβλίο
Ο φύλακας
Μυθιστόρημα

Μαλ Πιτ
Μετάφραση: Σωτηρούλα Καλιοντζοπούλου
Ευθύνη Σειράς: Μάνος Κοντολέων
Αθήνα
Εκδόσεις Πατάκη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2005
σ. 224
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-16-1503-5
Ηλικίες: 12
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Keeper
Σύγχρονη Λογοτεχνία για Νέους
Εξαντλημένο
Τιμή: 10.20€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 12-03-2010)
Περίληψη:

Ακούστηκε ένα δυνατό μπουμπουνητό. Κοίταξα ψηλά και το βλέμμα μου έπεσε σ' έναν ιστό αράχνης στη γωνία που σχημάτιζε το αριστερό κάθετο δοκάρι με το οριζόντιο. Μια από τις μύγες που είχε παρασύρει η καταιγίδα πάλευε με τα νήματα του ιστού, ενώ η αράχνη κατευθυνόταν ήδη προς το μέρος της. Αναρωτήθηκα αν εγώ ήμουν η αράχνη ή η μύγα. Δεν είπα τη σκέψη μου φωναχτά, γι' αυτό ξαφνιάστηκα όταν άκουσα το Φύλακα να λέει: "Είσαι η αράχνη. Το τέρμα δεν πρέπει να είναι για σένα μια ευάλωτη περιοχή που θα χρειάζεται την προστασία σου. Πρέπει να είναι μια παγίδα. Το σημείο όπου θα περιμένεις τη λεία σου".

Η ιστορία του Γκάτο, ενός φανταστικού τερματοφύλακα που μεγάλωσε στις παρυφές του τροπικού δάσους, βλέποντάς το μέρα με τη μέρα να αποψιλώνεται, και ανδρώθηκε σ' ένα εξωπραγματικό ξέφωτο, μαθαίνοντας από το μυστηριώδη Φύλακα όλα τα μυστικά που, χρόνια αργότερα, θα τον οδηγήσουν στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μια μαγική ιστορία που δίνει μια διαφορετική, υπερβατική διάσταση στο ποδόσφαιρο και μέσα απ' αυτό μιλάει στον αναγνώστη για το υπερφυσικό, τη μοναξιά, τη φιλία και, κυρίως, την αυτοπεποίθηση