Βιβλίο
Σοφοκλή Αντιγόνη Β΄ λυκείου

Στέφανος Α. Πατάκης
Κώστας Ν. Πετρόπουλος
Μεταφραστής: Κ. Ν. Πετρόπουλος
Μεταφραστής: Στέφανος Α. Πατάκης
Αθήνα
Εκδόσεις Πατάκη
Αριθμός Έκδοσης: 2
1988
Ημερομηνία Πρώτης Έκδοσης: 1974
σ. 478
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-293-312-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: αρχαία ελληνικά
Έχει αποσυρθεί από την κυκλοφορία
Τιμή: 9.63€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 14-10-2009)
Περίληψη:

Το βιβλίο "Σοφοκλή Αντιγόνη" του Στέφανου Πατάκη κυκλοφορεί από το 1974 και λειτουργεί άρτια ως βοήθημα για την εξοικείωση του αναγνώστη με τη γλώσσα του δραματικού ποιητή και για τη μελέτη του αρχαίου κειμένου.
Παρουσιάζουμε τώρα το βιβλίο σε νέα έκδοση,εμπλουτισμένη και συγχρονισμένη. Το βοηθητικό υλικό για τη γλωσσική σπουδή και εξάσκηση ουσιαστικά διατηρήθηκε.Οι ερμηνευτικές παρατηρήσεις συμπληρώθηκαν και προστέθηκαν χρήσιμα στοιχεία για διδακτική επεξεργασία.
Το βιβλίο στην έκδοση αυτή πλαισιώνεται με την εργασία του Κώστα Ν. Πετρόπουλου, πρώην σχολικού συμβούλου, που επιχειρεί μια σύγχρονη θεώρηση της "Αντιγόνης". Περιλαμβάνει την εισαγωγή, την αισθητική προσέγγιση που προτάσσεται σε κάθε μεγάλη ενότητα της τραγωδίας, τη νοηματική προσέγγιση που ακολουθεί κάθε ενότητα, και το επίμετρο με τη σχετική βιβλιογραφία.
Ο στόχος όλης αυτής της προσπάθειας είναι η χρησιμοποίηση της πιο σύγχρονης βιβλιογραφίας, η παρακολούθηση της συνεχιζόμενης προβληματικής των μελετητών την "Αντιγόνης" και η προσαρμογή του βιβλίου στις νέες κατευθύνσεις της εκπαίδευσης.