Βιβλίο
Στο πεδίο της τιμής και άλλα κείμενα

Ισαάκ Μπάμπελ
Μετάφραση: Βασίλης Πουλάκος
Επιμέλεια: Αγγελική Σταθοπούλου
Ευθύνη Σειράς: Παυλίνα Παμπούδη
Αθήνα
Ροές
Αριθμός Έκδοσης: 1
2005
σ. 300
Σχήμα: 20χ12
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-283-215-8
Γλώσσα πρωτοτύπου: ρωσικά μετάφραση από γαλλικά
Ρώσοι Συγγραφείς
Σημειώσεις: Η μετάφραση έγινε από τη γαλλική έκδοση: "Chroniques de l'an '18" (Babel, 1996), την αγγλική έκδοση "The Collected Stories of Isaac Babel" (Norton 2002), και τη γαλλική "Cavalerie rouge, suivi de Journal de 1920" (Babel 1997).
Κυκλοφορεί
Τιμή: 14.91€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 04-04-2013)
Περίληψη:

Ο Ισαάκ Μπάμπελ (1894-1940) είναι ένας επαναστάτης, ανθρωπιστής, Εβραίος της Οδησσού, ο οποίος παρατηρεί τις σαρωτικές αλλαγές που επιφέρει η επανάσταση των μπολσεβίκων, στοχάζεται για τον πόλεμο και την ανθρώπινη μοίρα, θέτει βασανιστικά ερωτήματα για το άτομο και τις πράξεις του και καταγράφει στα έξοχα διηγήματά του τις πιο μύχιες σκέψεις του με λόγο συμπυκνωμένο, ρέοντα, δυναμικό και βαθιά αληθινό.
Στα "Χρονικά του '18" αποτυπώνει με την καθαρότητα της δημοσιογραφικής γραφής την ταραγμένη ζωή στην Πετρούπολη, όταν την πόλη σαρώνει ο εμφύλιος πόλεμος που άρχισε αμέσως μετά την επανάσταση.
Στο "Πεδίο της τιμής" αφηγείται ιστορίες παρμένες από τα απομνημονεύματα Γάλλων στρατιωτών του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και φωτίζει έξοχα τους ανθρώπινους χαρακτήρες, αναδεικνύοντας μια διαφορετική, κωμικοτραγική όψη της μεγαλύτερης μέχρι τότε καταστροφής στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Στο "Πολεμικό ημερολόγιο", σημειώσεις που προορίζονταν αποκλειστικά για δική του χρήση, ο συγγραφέας, αν και υπηρετούσε στον τομέα πολιτικής προπαγάνδας του Κόκκινου Στρατού, εντυπωσιάζει με την αντικειμενικότητά του απέναντι στον πόλεμο, τους εχθρούς και την εποχή του στο σύνολό της.