Βιβλίο
Ο θρίαμβος του ήλιου

Wilbur Smith
Μετάφραση: Πητ Κωνσταντέας
Αθήνα
Bell / Χαρλένικ Ελλάς
Αριθμός Έκδοσης: 1
2005
σ. 729
Σχήμα: 18χ12
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-450-839-6
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The Triumph of the Sun
Bell Best Seller
Εξαντλημένο
Τιμή: 9.50€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 19-09-2005)
Περίληψη:

Σουδάν, 1884: Δεκαετίες σκληρής διακυβέρνησης από το Χεδίβη της Αιγύπτου οδηγούν σε μια άγρια, αιματηρή εξέγερση. Ένας νέος, χαρισματικός θρησκευτικός ηγέτης, ο Μαχντί ή "Προσδοκώμενος" όπως τον ονομάζουν, κηρύσσει Ιερό Πόλεμο και συγκεντρώνοντας τους Άραβες πολέμαρχους ετοιμάζεται να πολιορκήσει την πρωτεύουσα Χαρτούμ.

Στην πόλη, μαζί με εκατοντάδες άλλους Βρετανούς υπήκοους, έχει αποκλειστεί ο επιχειρηματίας Ράιντερ Κόρτνεϊ. Εκεί βρίσκεται επίσης ο λοχαγός Πένροντ Μπαλαντάιν του 10ου Τάγματος των Ουσάρων, καθώς και ο πρόξενος Ντέιβιντ Μπένμπρουκ, με τις τρεις όμορφες κόρες του.

Καθώς εξελίσσεται η δραματική και αιματοβαμμένη πολιορκία του Χαρτούμ, παλεύουν ενωμένοι για τη σωτηρία. Αλλά την ίδια στιγμή η ζωή, πιο δυνατή από το θάνατο που τους κυκλώνει φέρνει στο δρόμο τους τον έρωτα, τη φιλοδοξία, τον πειρασμό. Κι όταν τελικά το Χαρτούμ πέσει στα χέρια των πολεμιστών του Μαχντί και η αγωνία δώσει τη θέση της στη σφαγή, την αιχμαλωσία και τον τρόμο, ο καθένας τους θα κληθεί ν' αποδείξει με το δικό του τρόπο ποιος είναι και τι αγαπά περισσότερο στ' αλήθεια...

Στις όχθες του Νείλου, η μοίρα, ορμητική σαν τους ανέμους της ερήμου, σαρώνει τις ζωές τριών ανδρών και των γυναικών που ορκίστηκαν να προστατεύσουν. Ένα μυθιστόρημα γεμάτο δράση, ιστορικό πλούτο και ανεπανάληπτες συγκινήσεις από τον κορυφαίο συγγραφέα της περιπέτειας.