Βιβλίο
Το κοινοτικό δίκαιο των συμβάσεων παραχώρησης και των συμπράξεων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα
Κείμενα εργασίας

Ελένη Τροβά
Παναγιώτης Σκουρής
Αθήνα
Ελληνικά Γράμματα
Αριθμός Έκδοσης: 1
2005
σ. 333
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-442-037-7
Κυκλοφορεί
Τιμή: 24.45€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 22-09-2005)
Περίληψη:

Οι παράξενες συντμήσεις "BOT", "PFI", "BOO", "ΣΔΙΤ" αποκτούν μεγάλη σημασία όταν τα κοινοτικά κονδύλια που δίδονται για τις χρηματοδοτήσεις των δημοσίων έργων στερεύουν. Η αποκωδικοποίηση κάθε τέτοιου μυστηρίου είναι απαραίτητη για όποιον ενδιαφέρεται να συνδράμει στη δραστηριοποίηση της οικονομίας εν μέσω κρίσεων και στην κατασκευή του καινούριου "Νέου Κόσμου" υπό καθεστώς ευρωπαϊκής κυριαρχίας.
Σε αυτό το βιβλίο περιγράφεται το κοινοτικό πλαίσιο των κανόνων του παιχνιδιού, όπως έχει στηθεί μέχρι σήμερα. Ειδικότερα αναφέρονται τόσο η κοινοτική νομοθεσία και οι ερμηνευτικές προσεγγίσεις της Επιτροπής όσο και η νομολογία του ΔΕΚ, σχηματίζοντας το πρώτο corpus αποφάσεων μιας υπό διαμόρφωση πραγματικότητας. Γιατί η γνώση των εργαλείων που παρέχει η ευρωπαϊκή τάξη πραγμάτων θα επιτρέψει στα κράτη μέλη την ολοκλήρωση του εξαιρετικά επίπονου εγχειρήματος της συγχρηματοδότησης ή της πλήρους αυτοχρηματοδότησης του άλλοτε κρατικού μονοπωλίου της δημιουργίας και εκμετάλλευσης των υποδομών.
Ένα σημαντικό βοήθημα για τους επιχειρηματίες, τους τεχνοκράτες, τους δικαστές, τη διοίκηση, τους τραπεζίτες, τους δικηγόρους, τους πολιτικούς, τους δημοσιογράφους, κυρίως όμως για τους πολίτες.